Oomen Verhuizers logo
Koelkast verhuizen

Koelkast verhuizen

Koelkast verhuizen – dit moet je weten!

Bij Oomen Verhuizers hebben we veel ervaring in het verhuizen van piano’s, koelkasten, wasmachines en aquariums. Omdat het gaat om een groot en zwaar object, zijn er best wat dingen om rekening mee te houden. Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe plek en wil je je koelkast meenemen naar jouw nieuwe huis? Lees snel verder om te weten wat belangrijk is bij het verhuizen van jouw koelkast!

Koelkast verhuizen

Koelkast verhuizen met Oomen Verhuizers

Bij Oomen Verhuizers staan we bekend om onze professionele aanpak en ervaring in verhuizingen, ook als het gaat om kwetsbare spullen zoals aquariums en koelkasten. Het is slim om een verhuisbedrijf in te huren bij het verhuizen van je koelkast. Het vakkundig tillen en plaatsen van een koelkast is een van de specialiteiten van onze ervaren verhuizers. Door deze jarenlange expertise weet Oomen Verhuizers maar al te goed hoe we jouw kostbare spullen moeten verhuizen.

 

Het inpakken en verhuizen van een koelkast vergt namelijk veel vakmanschap. Bij Oomen Verhuizers ben je gegarandeerd van professionaliteit en vakmanschap. Dus, Oomen Verhuizers is hét bedrijf voor het verhuizen van jouw koelkast naar je nieuwe stulpje.

Zelf een koelkast verhuizen

Wij raden aan om echt rekening te houden dat het niet makkelijk is om een koelkast te verhuizen. Jij denkt vast bij het verhuizen van een koelkast, dit kan ik zelf toch ook? Het zou daarom zonde zijn als jouw koelkast tijdens de verhuizing beschadigt! Het verhuizen van een koelkast van de trap af is extra moeilijk en kan zelfs je veiligheid in gevaar brengen. Een koelkast is ook erg kwetsbaar, onderdelen kunnen gemakkelijk beschadigd raken.

 

Als je zelf een koelkast gaat verhuizen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Oomen Verhuizers heeft de belangrijkste punten voor jou op een rijtje gezet:

 

 • Koelkast loskoppelen:
  • Schakel de koelkast uit en trek de stekker uit het stopcontact.
  • Sluit de watertoevoer af indien de koelkast is aangesloten op een waterleiding.
 • Schoonmaken:
  • Leeg de koelkast en vriezer volledig.
  • Ontdooi de vriezer indien nodig door de koelkast enkele uren voor de verhuizing uit te schakelen.
  • Maak de binnenkant van de koelkast grondig schoon en droog om schimmel en nare geuren te voorkomen.
 • Losse onderdelen loshalen:
  • Verwijder alle losse onderdelen zoals planken, laden, en deurvakken.
  • Verpak deze onderdelen apart om schade tijdens het transport te voorkomen.
 • Verpakken en beschermen:
  • Bevestig de deur(en) van de koelkast stevig met tape om te voorkomen dat deze tijdens het transport open gaan.
  • Wikkel de koelkast in verhuisdekens om krassen en deuken te voorkomen.
  • Gebruik spanbanden om de verhuisdekens vast te zetten en de koelkast extra te beveiligen.
 • Gebruik een steekwagen:
  • Plaats de koelkast voorzichtig op een steekwagen, met behulp van een tweede persoon indien nodig.
  • Zorg ervoor dat de koelkast goed gebalanceerd is op de steekwagen om ongelukken te voorkomen.
 • Rechtop vervoeren:
  • Verplaats de koelkast altijd rechtop om schade aan de compressor en het koelcircuit te voorkomen.
  • Bevestig de koelkast stevig in de verhuiswagen om verschuiven tijdens het transport te voorkomen.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kun je ervoor zorgen dat je koelkast veilig en zonder schade op de nieuwe locatie aankomt.

 

Een koelkast is namelijk niet bepaald licht, vaak weegt een koelkast al snel meer dan honderd kilo. Dus, een koelkast is vaak een kostbaar object, maar bovenal is een koelkast een van de eerste apparaten die je wil gebruiken. Heb je vragen over hoe Oomen Verhuizers je hierbij kan helpen? Neem gerust contact met ons op. Wij raden je daarom aan om dit niet zelf te doen, maar om hiervoor professionele verhuizers in te schakelen.

Koelkast verhuizen met een verhuislift

Omdat koelkasten hele grote objecten zijn, kan het lastig zijn om deze te verhuizen. Koelkasten kunnen soms moeilijk door een trapgat. Een verhuislift brengt veel voordelen bij het verhuizen van een koelkast. Bovendien maakt een verhuislift de kans op schade aan je woning of aan je koelkast een stuk kleiner. Oomen Verhuizers heeft ervaring in grote verhuizingen en verhuist vaker dit soort grote waardevolle objecten.

 

Kies dus voor professionele hulp van Oomen Verhuizers bij het verhuizen van je koelkast met behulp van een verhuislift, dan kun je ervoor zorgen dat alles soepel en zonder problemen verloopt. Het versnelt en maakt het makkelijker, op deze manier bespaar je tijd en moeite. Bovendien is bij Oomen Verhuizers jouw inboedel verzekerd, wel een prettig gevoel toch? Kies dus voor de ervaring van Oomen Verhuizers wanneer je overweegt je koelkast te verhuizen. Wij beschikken over de spullen om jouw inboedel zo veilig mogelijk van A naar B te verplaatsen.

 

Verhuislift

Koelkast verhuizen met opslag

De verhuizers van Oomen zijn getraind in het verhuizen van jouw koelkast, daarom kun je erop vertrouwen dat alles goed wordt afgehandeld. Als je niet weet hoe je het moet aanpakken met je koelkast, overweeg dan het huren van een opslagruimte. Dit betekent dat jij zonder zorgen kan genieten van jouw koelkast in jouw nieuwe huis! Er zijn namelijk opties zoals het verhuizen van je koelkast met Oomen opslag. Dit is een prima optie als je tijdelijk geen plek hebt voor je koelkast, bijvoorbeeld als je keuken nog verbouwd moet worden.

 

Benieuwd naar de verhuisgebieden van Oomen Verhuizers?

Ik ben Frans 62 jaar oud en woon in Hilversum. Ik werk al 8 jaar met veel plezier bij Oomen Verhuizers in de rol van Chief Financial Officer (CFO). In deze functie houd ik me bezig met diverse aspecten van personeelszaken, finance, risk en kwaliteit. Daarnaast vind ik het leuk om mijn expertise op het gebied van Verhuizen met jullie te delen in mijn blogs.

Gerelateerde berichten