Oomen Verhuizers logo
8 Essentiële verhuistips

8 Essentiële verhuistips

U gaat verhuizen naar een nieuwe woning in een nieuwe omgeving. Hier komt veel bij kijken en vergt de nodige voorbereiding, want een goede voorbereiding is het halve werk. Om u alvast goed op weg te helpen hebben we hieronder een aantal essentiële tip voor u op een rijtje gezet. Onderaan deze blog vind u een link naar onze handige verhuis checklist, houd deze vooral bij de hand!

Een goede voorbereiding is het halve werk. U heeft de juiste verhuisdozen ruimschoots van tevoren besteld zodat u zich hier geen zorgen meer over hoeft te maken, toch? Maak per kamer een overzicht van belangrijke spullen, spullen die breekbaar zijn of niet mee hoeven naar de nieuwe woning. Zo bewaart u overzicht en is dit bovendien een goed moment om eens kritisch door uw spullen heen te gaan.

Een verhuizing wordt vaak als een stressvolle en fysiek zware periode ervaren. Er komt veel bij kijken waar u van tevoren geen rekening mee hebt gehouden. Nadat u goed in kaart heeft gebracht wat u allemaal mee wilt nemen, is het zaak om te bedenken wat u van plan bent uit te besteden. Doe goed onderzoek naar een verhuisbedrijf dat de gewenste werkzaamheden uit handen kan nemen. Woont u in een flat of appartementencomplex zonder lift? Dan heeft u bijvoorbeeld een verhuislift nodig.

Na tip 2 heeft u besloten (een deel van) de verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Begin met vergelijken en vraag een offerte aan. Ga niet direct voor de goedkoopste aanbieder, goedkoop is duurkoop. Verhuizen is een vak apart wat dient uitgevoerd te worden door Erkende Verhuizers, u laat uw haar ook niet knippen door de bakker toch?

Een gouden tip van een vakman, geef elke kamer in uw woning een naam of nummer. Wanneer alle dozen zijn ingepakt schrijft u de naam of het nummer van de kamer op de verhuisdoos. Na het verhuizen van de dozen plaatst u, of de verhuizer deze direct in de juiste ruimte, een efficiënte manier die u veel tijd bespaart.

Let op uw rug, maak e verhuisdozen niet te zwaar. Wij raden aan de verhuisdozen niet zwaarder te maken dan 15kg. Dit werkt voor uzelf het prettigst en wordt aangeraden door Erkende Verhuizers. Bent u een echte boekenwurm met een flinke verzameling boeken? Gebruik voor het verhuizen speciale boekendozen, deze zijn kleine van formaat. De boekendozen worden niet te zwaar en voorkomt u onnodig ruimteverlies.

U wilt de verhuizing soepel en efficiënt laten verlopen. Hiervoor is het prettig als er voor beide woningen geparkeerd kan worden, hiervoor dient u tijdig parkeerontheffing aan te vragen. Verhuist u naar een flat of appartement hoger dan de 1e etage? Geef dit tijdig door aan het verhuisbedrijf en gemeente, er moet voldoende ruimte zijn voor een verhuislift.

Hier heeft u al een tijdje naartoe gewerkt, u gaat verhuizen! Dit is de dag dat u niet op zoek wilt naar uw sleutels, paspoorten of andere belangrijke papieren. Houd alle belangrijke documenten waaronder de papieren van uw voertuig en andere belangrijke documenten apart in een ‘bij-de-handtas’.

Checklists zijn ideaal, zeker als u voor een grote ingreep als een verhuizing staat. Vul de verhuischecklist zorgvuldig in en doorloop alle stappen. Dit zal u helpen uw verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

Maak gebruik van de bovenstaande tips en de verhuischecklist voor een zorgeloze verhuizing. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zitten klaar om u te helpen

Houd onze verhuis checklist bij de hand voor een zorgeloze verhuizing!

Hallo, ik ben Guido Baalbergen, 30 jaar oud en woonachtig in Rijnsburg. Sinds 6,5 jaar ben ik werkzaam bij Oomen Verhuizers, waar ik de rol van Directeur vervul. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor zowel de operationele als de commerciële leiding van het bedrijf. Vanuit mijn ervaring, vind ik het ook leuk om advies te geven, vandaar dat jullie hier regelmatig blogs van mij zullen terugvinden!

Gerelateerde berichten