8 Essentiële verhuistips

U gaat verhuizen naar een nieuwe woning in een nieuwe omgeving. Hier komt veel bij kijken en vergt de nodige voorbereiding, want een goede voorbereiding is het halve werk. Om u alvast goed op weg te helpen hebben we hieronder een aantal essentiële tip voor u op een rijtje gezet. Onderaan deze blog vind u een handige verhuis checklist die u kunt downloaden, houd deze vooral bij de hand!

Tip #1 Begin op tijd met plannen

Een goede voorbereiding is het halve werk, dit is al eerder genoemd. U heeft de juiste verhuisdozen ruimschoots van te voren besteld zodat u zich hier geen zorgen meer over hoeft te maken, toch? Maak per kamer een overzicht van belangrijke spullen, spullen die breekbaar zijn of die niet mee hoeven naar de nieuwe woning. Zo bewaart u overzicht en is dit een goed moment om eens kritisch door uw spullen heen te gaan.

Tip #2 Besteed uit

Een verhuizing wordt vaak als een stressvolle en fysiek zware periode ervaren. Er komt veel bij kijken waar u wellicht van te voren geen rekening mee hebt gehouden. Nadat u goed in kaart hebt gebracht wat u allemaal mee wilt nemen, is heb zaak om te bedenken wat u van plan bent uit te besteden. Doe goed onderzoek naar een verhuisbedrijf dat de gewenste werkzaamheden uit handen kan nemen. Woont u in een flat of appartementencomplex zonder lift? Dan heeft u bijvoorbeeld een verhuislift nodig.

Tip #3 Doe onderzoek en vraag offertes aan

Na tip 2 heeft u besloten (een deel van) de verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf dat bij u past. Begin met vergelijken en vraag een offerte aan. Ga niet direct voor de goedkoopste aanbieder, dit is namelijk met een reden. Verhuizen is een vak apart waar u Erkende Verhuizers voor nodig heeft, u laat uw haar ook niet knippen door de bakker toch? Bekijk de mogelijkheden en kies voor maatwerk.

Tip #4 Geef kamers een naam of nummer

Een gouden tip, geef elke kamer in uw woning een naam of nummer. Wanneer alle dozen zijn ingepakt schrijft u de naam of het nummer van de kamer op de doos. Zo plaatst u na het overbrengen de dozen direct in de juiste kamer. Dit scheelt veel uitzoekwerk en bespaart u veel tijd. U kunt er ook voor kiezen dit uit handen te geven aan een professioneel verhuisbedrijf met Erkende Verhuizers. 

Tip #5 Maak verhuisdozen niet te zwaar

Let op uw rug, maak dozen niet te zwaar. Wij raden aan de verhuisdozen niet zwaarder te maken dan 15kg. Dit werkt voor uzelf het prettigst en wordt aangeraden door Erkende Verhuizers. Verhuist uw boeken in onze speciale boekendozen, zo worden de dozen niet te zwaar en voorkomt u onnodig ruimteverlies.

Tip #6 Parkeerontheffing aanvragen

U wil de verhuizing zo soepel en efficiënt laten verlopen. Hiervoor is het prettig als er voor beide woningen geparkeerd kan worden, hiervoor dient u tijdig parkeerontheffing aan te vragen. Verhuist u naar een flat of appartement hoger dan de 1e etage? Geef dit tijdig door aan het verhuisbedrijf en gemeente, er moet voldoende ruimte zijn voor een verhuislift.

Tip #7 De laatste dag voor de verhuizing

Hier heeft u al een tijdje naartoe gewerkt, u gaat verhuizen. Dit is de dag dat u niet opzoek wilt naar uw sleutels, pasporten of andere belangrijke papieren. Houd alle belangrijke documenten waaronder de papieren van uw voertuig en andere belangrijke documenten apart in een ‘bij-de-handtas’. Zo komt u niet voor onverwachte verassingen te staan. 

Tip #8 Verhuis Checklist invullen

Checklists zijn ideaal, zeker als u voor een grote ingreep als een verhuizing staat. Vul de  verhuischecklist zorgvuldig in en doorloop alle stappen. Dit zal u helpen uw verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

Maak gebruik van de bovenstaande tips en de verhuischecklist voor een zorgeloze verhuizing. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zitten klaar om u te helpen!