Oomen Verhuizers logo
Hondje verhuizen: Waar moet u rekening mee houden?

Hondje verhuizen: Waar moet u rekening mee houden?

Verhuizen met jouw trouwe viervoeter is geen probleem bij Oomen!

Hondje verhuizen: 7 waardevolle tips voor een soepele verhuizing

Wanneer je besluit te verhuizen met je geliefde viervoeter, is een gedegen voorbereiding van groot belang. Verhuizen kan net zo stressvol zijn voor honden als voor mensen, dus het is van cruciaal belang om alle mogelijke stappen te ondernemen om de verandering zo probleemloos mogelijk te laten verlopen voor je harige metgezel. Hier zijn 7 waardevolle tips om je te assisteren bij het verhuizen met je hond:

  1. Stel een checklist op. In de aanloop naar de verhuizing kan het behoorlijk chaotisch worden. Daarom is het raadzaam om ruim van tevoren een checklist samen te stellen met alle benodigdheden voor je hond. Zorg ervoor dat je niets vergeet tijdens het inpakken. Denk aan voedsel, water, speeltjes, een halsband, een riem, een mand of kussen om op te rusten, en vergeet vooral niet een identificatieplaatje met je naam en telefoonnummer. Als je hond medicatie gebruikt, zorg er dan voor dat je een voldoende voorraad hebt en neem deze mee tijdens de verhuizing.
  2. Plan het vervoer. Overweeg op welke manier je je hond naar de nieuwe woning gaat vervoeren. Als je met de auto reist, zorg dan voor een geschikte reisbench of kooi om de veiligheid van je hond tijdens de rit te waarborgen. Indien je van plan bent om per vliegtuig te reizen, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij om te informeren naar de specifieke eisen voor het vervoer van huisdieren voordat je je reis boekt.
  3. Zorg voor de juiste documentatie. Zorg ervoor dat je hond alle vereiste vaccinaties heeft ontvangen en dat je beschikt over de juiste documenten, zoals een gezondheidsverklaring van de dierenarts. Dit is met name van belang als je van plan bent om internationaal te verhuizen, aangezien elk land specifieke voorschriften kan hanteren voor de invoer van honden.
  4. Hou je hond in goede conditie. Een goede fysieke conditie kan helpen om de stress van de verhuizing te verminderen. Zorg ervoor dat je hond in goede gezondheid verkeert. Rust is tevens van belang vóór de verhuizing, dus vermijd lange wandelingen of andere inspannende activiteiten.
  5. Verzorg je hond tijdens de reis. Zorg ervoor dat je hond tijdens de reis voldoende voedsel en water krijgt. Laat hem of haar regelmatig buiten om behoeften te doen.
  6. Laat je hond wennen aan de nieuwe omgeving. Gun je hond de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving door hem rustig rond te laten kijken en te laten snuffelen. Het meenemen van vertrouwde items zoals speelgoed, een kussen of mand kan dit proces versnellen.
  7. Raadpleeg een dierenarts of gedragstherapeut. Als je merkt dat je hond snel angstig of onrustig wordt in een nieuwe omgeving, aarzel dan niet om advies in te winnen bij een dierenarts of gedragstherapeut. Zij kunnen je helpen om de overgang voor je hond zo soepel mogelijk te laten verlopen.

.

We hopen dat deze waardevolle tips je helpen bij het verhuizen met je hond. Mocht je nog meer vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Verhuizen met je hond

Heb je assistentie nodig bij je verhuizing met je hond? Bij Oomen Verhuizers en Oomen opslag begrijpen we hoe uitdagend het kan zijn voor honden om een verhuizing te doorstaan. Wij nemen graag de gehele verhuizing voor je uit handen en zorgen ervoor dat alles zo vlot mogelijk verloopt, zodat jij je volledig kunt richten op de zorg voor je hond. Wij beschikken over professionele verhuismaterialen en een uitgebreid wagenpark, en onze ervaren verhuizers zullen ervoor zorgen dat de rust van je hond zo min mogelijk wordt verstoord. Vraag geheel vrijblijvend een gratis offerte aan en bespaar tijd en stress bij je verhuizing met je hond.

Ik ben Frans 62 jaar oud en woon in Hilversum. Ik werk al 8 jaar met veel plezier bij Oomen Verhuizers in de rol van Chief Financial Officer (CFO). In deze functie houd ik me bezig met diverse aspecten van personeelszaken, finance, risk en kwaliteit. Daarnaast vind ik het leuk om mijn expertise op het gebied van Verhuizen met jullie te delen in mijn blogs.

Gerelateerde berichten