Verhuizing online boeken

Via onze boekingsmodule kunt u uw verhuizing voordelig en eenvoudig direct online regelen. Onderaan deze pagina vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen bij online boeken.

 

Wenst u liever een persoonlijk (video)gesprek waarin wij met u een offerte samenstellen, dan kunt u ook een offerte aanvragen.

1Contactgegevens
2Adressen
3Prijs berekenen
4

Twaalf redenen om te kiezen voor Oomen Verhuizers

Vertrouwd

Met tot 12 verhuizingen per dag is Oomen Verhuizers één van de grootste verhuizers van Nederland.

Echte verhuizers

Geen studenten, maar goed opgeleide vakmensen die efficiënt en veilig verhuizen.

Gecertificeerd

Wij zijn een Erkende Verhuizer en beschikken over een NIWO-vergunning.

Duurzaam

Wij compenseren meer CO2 dan wij uitstoten met 500 zonnepanelen, een gasloos gebouw en elektrische voertuigen.

Het beste materieel

Wij beschikken over alle soorten verhuiswagens tot 98m³, diverse verhuisliften en zelfs een hijskraan.

Goede reviews

Duizenden klanten gingen u voor en beoordelen ons met 4.7/5.0

Goed verzekerd

U bent bij ons standaard verzekerd tot €100.000. Op aanvraag is een hogere dekking mogelijk.

Zeer voordelig

U betaalt bij ons enkel voor de gemaakte uren. Met een goede voorbereiding bespaart u dus flink op de verhuiskosten.

Opslag mogelijk

Wij beschikken met 500 containers over de grootste verwarmde verhuisopslag van Nederland.

Nette mensen

Onze verhuizers beschikken over een VOG en spreken vloeiend Nederlands.

Elektrisch verhuizen

Tegen een kleine meerprijs kunt u bij ons verhuizen met een volledig elektrische verhuiswagen.

Montageservice

Indien gewenst kunnen onze verhuizers ook uw meubels demonteren en weer monteren.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen online boeken en een offerte aanvragen?

Wanneer u online uw verhuizing boekt, kunt u direct zelf een formaat verhuiswagen en het aantal verhuizers kiezen. Op die manier is het niet nodig dat wij bij u thuis langskomen voor een opname. Doordat wij met deze werkwijze lagere kosten hebben, betaalt u bij online boeken een extra scherp tarief.

 

U kunt uiteraard ook een offerte aanvragen. Eén van onze accountmanagers komt dan op afspraak bij u langs voor een opname, of doet dit middels een videogesprek. Hij adviseert u dan over het formaat verhuiswagen en het aantal in te zetten verhuizers. Ook is hij of zij uw vaste aanspreekpunt in aanloop naar uw verhuizing.

Is een verhuizing bij Oomen Verhuizers het voordeligst?

In de meeste gevallen wel. Wij werken met een zeer scherp uurtarief (€40 excl. btw per verhuizer per uur). Doordat wij tot wel twaalf verhuizingen per dag uitvoeren hebben wij veel schaalvoordeel, en daar profiteert u als klant van. Tevens betaalt u bij ons geen brandstofkosten of kilometervergoeding.

Op internet zijn weliswaar aanbieders te vinden met een lager uurtarief, maar dit zijn meestal geen Erkende Verhuizers. Deze verhuizers hebben over het algemeen geen opleiding gevolgd, en hebben doorgaans veel minder ervaring dan de vakmensen van Oomen Verhuizers. Ook beschikken onze verhuizers over veel moderner en uitgebreider materieel. Deze combinatie van factoren leidt ertoe dat onze verhuizers uw verhuizing vaak veel sneller kunnen uitvoeren. Onderaan de streep kunnen andere aanbieders hierdoor op het eerste gezicht goedkoper lijken, maar uiteindelijk betaalt u vaak meer voor een minder professionelere en langer durende verhuizing.

Welke verhuiswagen en hoeveel verhuizers heb ik nodig?

Gemiddeld bestaat een inboedel uit 0,20 tot 0,35 kubieke meter per vierkante meter woonoppervlakte. Een gemiddelde woning van 120m² heeft meestal dus zo'n 24m3 tot 42m3 aan inboedel. Afhankelijk van hoe vol uw woning staat, kunt u zo zelf een beetje een inschatting maken van het volume van uw inboedel.

Hoeveel verhuizers u nodig heeft hangt onder andere af van de toegankelijkheid van uw woning en de door u gedane voorbereiding. Gemiddeld kan een verhuizer zo'n 9mtot 12m3 per werkdag verhuizen. 

 

Uw boeking wordt altijd gecontroleerd door één van onze medewerkers. Als twijfel bestaat over de gereserveerde verhuiswagen of het aantal verhuizers, nemen wij contact met u op om uw verhuizing nog een keer door te nemen.

Hoeveel kost een verhuizing?

Wij hanteren een eerlijke en transparante werkwijze. Via onze boekingsmodule ziet u precies wat een bepaalde verhuiswagen met het door u gekozen aantal verhuizers kost. Wanneer uw verhuizing langer duurt dan het door u gereserveerde aantal uren, betaalt u voor de werkelijk gemaakte uren. Wij rekenen dus niet met extra (verborgen) winst- en risico opslagen.

Hoe worden de uren berekend?

De uren worden berekend vanaf vertrek vanuit onze vestiging in Katwijk tot aan terugkomst.

Volgens de CAO hebben onze verhuizers recht op een pauze van 12,5% van de tijd. Om de berekening eenvoudig te houden, hebben wij deze pauze reeds in het uurtarief verdisconteerd. 

Wat is in het tarief inbegrepen?

De volgende zaken zijn in het tarief inbegrepen:

  • Gekozen verhuiswagen en aantal verhuizers
  • BTW
  • Het Garantiecertificaat Erkende Verhuizers met een verzekering tot €100.000
  • Brandstof en kilometers
  • Gebruik van meubelhondjes, verhuisdekens en sealfolie


 De volgende zaken zijn niet inbegrepen:

  • Kosten voor parkeren of parkeervergunningen
  • Tol- en veergelden
  • Toeslag (50%) voor overwerk vanaf negen uren of werk op zaterdag

Kan ik kosten besparen?

Dat kan zeker. Doordat u bij ons afrekent voor de gewerkte uren, profiteert u van lagere kosten bij een goede voorbereiding. Hoe beter u alles heeft ingepakt, hoe sneller de verhuizing klaar is, en hoe minder uren u af hoeft te rekenen. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf mee te helpen tijdens de verhuizing.

 

Natuurlijk is dit allemaal geen verplichting. U kunt zoveel of zo weinig werk aan onze verhuizers overlaten als u zelf wilt. Ook zonder uw hulp weten onze verhuizers elke klus te klaren.

Is mijn inboedel verzekerd?

Ja, uw inboedel is standaard verzekerd tot €100.000 volgens de AVVV 2015.

Een belangrijke uitzondering op deze verzekering is dat zaken die u door uw eigen toedoen (bij eventueel zelf meehelpen tijdens de verhuizing) beschadigd raken niet onder deze verzekering gedekt zijn. Advies is daarom om zware en/of moeilijke spullen door onze verhuizers in en uit te laten laden.

Worden mijn meubels ingepakt?

Als u dit wenst, verpakken onze verhuizers uw meubels in verhuisdekens en sealfolie. U kunt bij onze verhuizers aangeven welke meubels u graag wilt laten insealen. Zo zijn uw meubels tijdens het transport extra goed beschermd. Wij rekenen geen extra kosten voor deze service en het verpakkingsmateriaal.

Kunnen jullie ook meubels demonteren en monteren?

Ja, dit is geen probleem. In de laatste stap van uw boeking kunt u dit aangeven. Onze verhuizers nemen dan gereedschap mee. Hier berekenen wij geen extra kosten voor.

Kunnen jullie ook verhuisdozen leveren?

Zeker. Via onze webshop verhuisdozen.store kunt u alle benodigde verhuismaterialen bestellen. Het is ook mogelijk om de verhuisdozen hier te huren. Na uw online boeking ontvangt u een kortingscode van 15% op het kopen of huren van verhuisdozen.

Wanneer is mijn boeking definitief?

Wij nemen binnen één werkdag contact met u op om uw boeking te bevestigen. Mochten wij op de door u gereserveerde datum onverhoopt de gewenste verhuiswagen of het aantal verhuizers niet meer beschikbaar hebben, dan stellen wij u een alternatief voor. Als dit alternatief voor u niet acceptabel is, zullen wij uw boeking kosteloos annuleren en storten we een eventuele aanbetaling terug.

Hoe kan ik betalen?

Bij het afrekenen kunt u kiezen voor een aanbetaling van 15% of betaling van het gehele bedrag van de gereserveerde uren. 

Wanneer u kiest voor enkel een aanbetaling ontvangt u nog een factuur voor het restant. Deze moet voor de verhuisdag zijn voldaan.

 

Wanneer er extra uren gemaakt worden, ontvangt u achteraf een factuur met een betaaltermijn van vijf dagen.