• Taanderstraat 18b, 2222 BE, Katwijk
  • 071 889 20 06
  • info@oomenverhuizers.nl
  • Whatsapp: 071 889 20 06

Seniorenverhuizing: handige verhuistips voor ouderen

Verhuizen is als oudere niet meer zo gemakkelijk, en daarmee niet vanzelfsprekend. Maar het kan natuurlijk zijn dat verhuizen als senior onvermijdelijk is: als uw gaat verhuizen naar een woning die kleiner is, omdat u gaat verhuizen naar een verzorgingstehuis, of misschien wel dichter bij kinderen en kleinkinderen wil wonen. Er zijn genoeg redenen te bedenken voor een seniorenverhuizing. Maar hoe pakt u het het beste aan? Bij Oomen Verhuizers begrijpen we heel goed dat verhuizen als oudere, om extra persoonlijke aandacht vraagt. Vaak wil je als oudere nog dingen zelf doen, die eigenlijk niet meer gaan. Hier kan het fijn zijn om ontzorgt te worden. In dit artikel geven wij u een aantal handige tips.

Tip 1: Kleiner wonen? Zoek uw spullen goed uit

Gaat u verhuizen van een eengezinswoning naar een appartement of verzorgingstehuis? Dan is de kans groot dat u niet al uw spullen mee kunt nemen naar uw nieuwe woning. Bedenk dus goed van te voren welke spullen wel mee gaan en welke spullen u eigenlijk niet meer nodig heeft.

Wanneer u spullen heeft die weg kunnen, bedenk dan of dit wellicht iets is waar u uw kinderen of kleinkinderen blij mee kunt maken. Ze kunnen namelijk voor hen nog erg handig zijn. Wanneer u uw spullen niet kwijt kunt aan uw kinderen of kleinkinderen, kunt u verkopen, recyclen of weggegeven aan kennissen of buren.

Verhuizen is iets waar u erg tegen op kunt zien als oudere. Het is dan ook aan te raden om niet meer alles zelf te doen en uw verhuizing uit te laten voeren door ervaren vakmensen. Bij Oomen Verhuizers bent u op het juiste adres voor uw verhuizing. U leest hieronder meer over onze verhuisservice.

Tip 2: Verhuisservice voor ouderen

Wanneer u gaat verhuizen als ouderen vindt u het fijn wanneer u hierbij zoveel mogelijk ontzorgd wordt. Met de verhuisservice Oomen Verhuizers wordt al het zware werk uit handen genomen. Wij zorgen er niet alleen voor dat u spullen van A naar B verhuisd worden, maar kunnen er ook voor zorgen dat uw spullen worden in- en uitgepakt. Ook bieden we een uitgebreide handyservice aan voor het monteren en demonteren van uw meubels. Mochten er spullen zijn die opgeslagen dienen te worden, kunt u dit ook bij ons regelen. Oomen Verhuizers beschikt over ruime opslagmogelijkheden. Op deze manier kunnen wij u volledig ontzorgen met onze verhuisservice.

Tip 3: Voorzieningen in uw nieuwe huis

Wanneer u naar uw nieuwe woning verhuisd, wilt u daar uiteraard zo lang mogelijk blijven wonen. Soms is het gewenst om speciale voorzieningen in uw woning te hebben. Het is daarom aan te raden om alvast te bedenken welke voorzieningen u in uw nieuwe huis wilt plaatsen. Bij speciale voorzieningen kunt u onder andere denken aan:

  • Een verhoogde toiletpot
  • Wandbeugels in de douche en het toilet
  • Het verbreden van de deuren
  • Het installeren van een traplift
  • Drempels verwijderen
  • Ligbad vervangen door een (inloop)branche
  • Badkamer installeren op de begane grond

In veel gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding voor aanpassingen aan uw woning. Dit wordt, afhankelijk van uw situatie, geregeld via de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wiz). Vraag na bij uw nieuwe gemeente wat de mogelijkheden zijn.

Tip 4: Voorzieningen in uw nieuwe woonplaats

Voor u gaat verhuizen let dan goed op de voorzieningen in uw nieuwe woonplaats. Kijk van tevoren alvast waar u een goede huisarts kunt vinden, of er activiteiten worden georganiseerd voor ouderen en waar u terecht kunt met vragen over zorg/thuishulp.

Tip 5: Verhuiskostenvergoeding voor ouderen

In sommige gevallen is het mogelijk om van de gemeenten een verhuiskostenvergoeding te ontvangen. Dit geldt alleen wanneer u in verband met lichamelijk beperkingen niet meer in uw oude huis kunt blijven wonen. De gemeente schat dan in of het voordeliger is om uw oude huis aan te passen, of om te verhuizen naar een geschikte woning. Vaak is het makkelijker om te verhuizen naar een geschikte woning en krijgt u hiervoor een vergoeding voor uw verhuiskosten.