Oomen Verhuizers logo
Mijn verhuisdag bij Oomen Verhuizers

Mijn verhuisdag bij Oomen Verhuizers

Mijn verhuisdag bij Oomen Verhuizers

Verhuizen is altijd een periode van spanning en er moet veel gebeuren. Je moet niet alleen al je spullen inpakken, maar ook zorgen dat alles op de juiste plek komt in je nieuwe huis. Daarom kan het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf zoals Oomen Verhuizers erg goed van pas komen. Omdat jij misschien jezelf afvraagt hoe een verhuisdag met Oomen Verhuis eruit ziet, hebben wij voor jou een aantal zaken op een rijtje gezet. Het is immers belangrijk om te weten wat je kan verwachten, mocht je met Oomen Verhuizers jouw verhuizing plannen!

 

 

Wanneer vraag ik mijn offerte aan?

Uit ervaring weten wij dat verhuizen maatwerk is. Daarom begint elke verhuizing met het inventariseren van uw wensen: hoe ziet uw ideale verhuizing er uit? Na uw offerteverzoek komen we met deze vraag in het achterhoofd bij u thuis. Tijdens dit bezoek bespreken wij hoe u de verhuizing wilt laten uitvoeren, welke bijzonderheden er zijn, en wij leggen uit hoe wij de verhuizing aanpakken. Hoe omvangrijk of beperkt uw wensen ook zijn, wij zorgen voor een ontspannen en efficiënte verhuisdag.

 

Het is raadzaam om ongeveer anderhalf tot twee maanden voor uw verhuizing een offerte aan te vragen. Valt uw verhuisdatum in de laatste week van een maand, dan is het extra belangrijk de verhuizing tijdig in te plannen. Dit is namelijk altijd de drukste periode. Door ons grote netwerk kunnen wij u met een spoedverhuizing ook vaak van dienst zijn, echter kunnen wij u een scherper tarief aanbieden bij vroegboeken.

 

Verhuizers

 

Verhuizen met Oomen Verhuizers

Onze verhuisteams worden geleid door een zeer ervaren voorman. Hij is uw contactpersoon op de verhuisdag en hij legt u ’s morgens uit hoe de verhuizing zal verlopen. Het verhuisteam bestaat uit ervaren en goed opgeleide inboedel verhuizers en eventueel een monteur voor het demontage en montagewerk van meubels, lampen, etcetera. Met elkaar vormen zij een goed ingewerkt team dat rust en efficiëntie brengt op de verhuisdag.

 

De voorbereidingen voor de verhuisdag

De voorbereidingen voor de verhuisdag zijn cruciaal. Het begint met het maken van een gedetailleerd plan. Dit helpt om alles soepel te laten verlopen.

Het is belangrijk om vroegtijdig je inboedel te bekijken. Wat neem je mee naar je nieuwe huis?

 

Door spullen die je niet meer gebruikt of nodig hebt weg te doen, creëer je ruimte en overzicht.

Verpakkingsmaterialen verzamelen is de volgende stap. Dozen, bubbeltjesplastic en tape zijn essentieel. Zorg ervoor dat je genoeg materialen hebt voordat de verhuizers komen.

Een ander aspect is het regelen van praktische zaken zoals adreswijzigingen bij instanties en het plannen van nutsvoorzieningen op de nieuwe locatie. Vergeet ook niet om vrienden of familie in te schakelen voor extra handjes als dat nodig is.

Tot slot kan het helpen om een verhuislijst op te stellen met taken die moeten worden uitgevoerd voor de grote dag. Zo vergeet je niets belangrijks en voel je minder stress tijdens het proces.

 

De verhuisdag zelf: hoe verloopt het?

Op de verhuisdag zelf arriveert Oomen Verhuizers altijd stipt op de afgesproken tijd. De verhuizers van Oomen Verhuizers maken eerst een plan op met jou om te kijken wat er moet gebeuren. Het inpakken en tillen van dozen zijn vaak de eerste dingen die moeten gebeuren. Ook de zware meubels zoals piano’s, wasmachines en koelkasten worden met extra aandacht naar de vrachtwagen getild.

 

Als alle meubels en spullen zijn ingeladen, wordt de inboedel zorgvuldig naar de nieuwe woning gebracht. Oomen Verhuizers zorgt, mede door de ervaring, ervoor dat dit snel en veilig gebeurt. De spullen zijn vaak kwetsbaar en vragen dus om een voorzichtige aanpak.

 

Verder heeft Oomen Verhuizers ook een aantal handige verhuistools zoals:

  • Garderobeboxen voor het hangend verhuizen van al uw kleding
  • Verhuisdozen, voor het inpakken van alle losse spullen
  • Boekendozen, voor grote hoeveelheden boeken
  • Wijndozen, voor uw wijnkelder
  • Extra Large ‘barrels’, voor het verhuizen van grote spullen die niet in een verhuisdoos passen, zoals lampenkappen, beelden, etc.
  • Schilderijboxen, voor grote fotolijsten, spiegels en schilderijen
  • Hoekbeschermers, bubbelfolie, karton, voor het verpakken van kwetsbare voorwerpen
  • Matrashoezen voor uw 1- en 2-persoonsmatrassen
  • Stretchfolie en verhuisdekens voor bescherming tijdens het vervoer
  • Op maat gemaakte kisten voor oversized flat screens, spiegels en schilderijen

 

 

Het belang van een goed verhuisteam tijdens de verhuizing

Een goede verhuizing kan niet zonder een sterk verhuisteam. Zij zijn de ruggengraat van het hele proces, en dat is om verschillende redenen cruciaal.

Ten eerste zorgt een ervaren team voor efficiëntie. Met onze kennis van de beste technieken en aanpakken kunnen we alles in no-time verplaatsen. Dit bespaart jou veel tijd en stress.

Daarnaast speelt veiligheid een grote rol. Het tillen van zware meubels of dozen vereist techniek en voorzichtigheid. Een professioneel verhuisteam weet hoe je dit op een veilige manier doet, zodat niemand gewond raakt of spullen beschadigd worden.

 

Communicatie is ook belangrijk tijdens de verhuizing. Een top verhuisbedrijf zoals Oomen Verhuizers maakt gebruik van duidelijke afspraken en instructies. Hierdoor weet iedereen wat er moet gebeuren, waardoor chaos wordt voorkomen.

Bovendien draagt een vriendelijk team bij aan een positieve sfeer op zo’n spannende dag. Het enthousiasme werkt aanstekelijk, wat helpt om de drukte te verzachten.

Kortom, investeren in een deskundig verhuisteam maakt al het verschil tijdens je verhuizing naar je nieuwe huis!

 

Het uitpakken en inrichten van mijn nieuwe huis

Het uitpakken van je spullen kan voelen als een avontuur. Elke doos die wordt geopend, brengt herinneringen naar boven. Van foto’s tot boeken en souvenirs, alles heeft zijn eigen verhaal.

Begin bijvoorbeeld met de keuken. De pannen en borden vinden snel hun plek in de kastjes. Het geeft een fijn gevoel om te weten dat er binnenkort gekookt kan worden in de nieuwe ruimte.

Vervolgens komt de woonkamer aan de beurt. Hier komen alle persoonlijke items samen: kunst aan de muur, planten op tafel en gezellige kussens op de bank. Het creëren van sfeer is belangrijk.

 

De slaapkamer verdient bijzondere aandacht. Het bed moet comfortabel zijn, dus kies zorgvuldig het dekbedovertrek uit dat bij je stijl past. Zodra het bed klaar is, voelt het als thuiskomen.

Bij elke stap komt er meer leven in huis. Elk item is niet alleen decoratie, maar voegt ook karakter toe aan de nieuwe omgeving.

Met ieder hoekje dat wordt afgemaakt, groeit het enthousiasme over deze nieuwe fase in het leven.

 


 Verschillende plaatsen waar Oomen Verhuizers jouw kan helpen met jouw verhuizing:

 

Ik ben Frans, 62 jaar oud en woon in Hilversum. Ik werk al 8 jaar met veel plezier bij Oomen Verhuizers in de rol van Chief Financial Officer (CFO). In deze functie houd ik me bezig met diverse aspecten van personeelszaken, finance, risk en kwaliteit. Daarnaast vind ik het leuk om mijn expertise op het gebied van Verhuizen met jullie te delen in mijn blogs.

Gerelateerde berichten