Oomen Verhuizers logo

Verhuisbedrijf Zwitserland

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

1Gegevens
2Adressen
3Informatie

Verhuizen naar Zwitserland

Bent uw van plan om te gaan verhuizen naar Zwitserland? Bij het verhuizen naar Zwitserland komt veel kijken en is het belangrijk dat u zich goed voorbereid. Oomen Verhuizers helpt u graag om uw verhuizing naar Zwitserland zorgeloos te laten verlopen. Naar Zwitserland verhuizen is namelijk niet zo eenvoudig als een verhuizing binnen Nederland of naar België bijvoorbeeld. Wilt u niet voor verrassingen komen staan en zorgeloos verhuizen naar Zwitserland vraag dan vrijblijvende offerte aan bij Oomen Verhuizers. Daarnaast lees je op deze pagina meer over verhuizen naar Zwitserland.

|

Onze verhuisservice in Zwitserland

Verhuisbedrijf helpt met verhuizing

Particulier

Uw Erkende Verhuizer voor iedere verhuizing. 

Bedrijfsverhuizing

Zakelijk

Ook voor bedrijfsverhuizingen kunt u bij ons terecht. Van eenmanszaak tot multinational.

Verhuiswagen voor internationale verhuizing

Internationaal

Niet alleen voor verhuizingen binnen Nederland. Wij zijn u wereldwijd van dienst.

Mobiele opslag

Verhuizen met opslag

Tussentijdse opslag nodig? Ook hiervoor bent u bij Oomen Verhuizers aan het juiste adres.

Met Oomen Verhuizers naar Zwitserland

Oomen Verhuizers is de erkende verhuizer van Zwitserland. Door de jarenlange ervaring in internationale verhuizingen, zowel particulieren verhuizingen als zakelijke verhuizingen weet u dat u bij Oomen Verhuizers aan het juiste adres bent. Of het nu gaat om een kleine inboedel uit een appartement of een eengezinswoning of om een inboedel van een groot kantoorpand: Oomen Verhuizers begeleidt u professioneel met een persoonlijke aanpak door het hele verhuistraject. Wij zorgen ervoor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over wat er moet gebeuren. Hierbij kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van onze full service verhuisservice of om uw verhuizing deels door ons te laten uitvoeren. Ons ervaren verhuisteam kan voor u alle zorgen uit handen nemen denk hierbij; het inpakken van uw inboedel, het transporteren en het uitpakken van uw spullen en meubels. Voor dat we voor u aan de slag gaan bespreekt u al uw wensen met uw accountmanager. Uw accountmanager blijft tijdens het hele verhuistraject uw persoonlijke aanspreekpunt. Hij zal er samen met u en het verhuisteam voor zorgen dat uw verhuizing soepel verloopt. Uw accountmanager zorgt daarbij voor de juiste begeleiding bij het verzamelen van alle benodigde documentatie. Hierdoor komt u niet voor vervelende verassingen te staan. Zorgeloos verhuizen doet u met Oomen Verhuizers. 

Verhuiswagen
Verhuizen met opslag

De veiligste manier om tussentijds op te slaan

Wanneer u tussentijdse opslag nodig heeft voor uw verhuizing bent u bij Oomen Verhuizers aan het beste adres. Oomen Verhuizers beschikt namelijk over de modernste opslagruimte ter wereld. U inboedel wordt opslagen in een superschone opslagcontainer. Deze wordt opgeslagen in onze extreem beveiligde, geklimatiseerde opslaglocatie. Hier staat uw opslagcontainer veilig en verwarmd. Geen enkel ander bedrijf kan zo efficiënt uw spullen opslaan als wij dat doen. Wanneer u gaat verhuizen verloopt de tussentijdse opslag als volgt:

 1. Onze automatische kraan plaatst uw opslagcontainer op een van onze verhuiswagens
 2. Erkende verhuizers laden uw inboedel in.
 3. Uw opslagcontainer wordt verzegeld in uw bijzijn en indien gewenst voorzien van een slot.
 4. Wij brengen uw opslagcontainer naar onze opslaglocatie
 5. Indien u dit wenst kunt u ten alle tijden bij uw opgeslagen inboedel. Uw beheert uw opslagruimte via onze app. Wilt u bij uw container, geef dit aan in uw account en onze kraan zet uw opslagcontainer voor uw klaar bij een van onze laaddocks. 
 6. Op het moment dat u klaar bent om te gaan verhuizen, plaatsen wij uw verhuiscontainer op de wagen en laden we uit bij uw nieuwe adres. 

Wilt u meer informatie over onze veilige opslaglocatie? Klik hier voor meer informatie over Oomen Opslag.

De kosten van uw verhuizing naar Zwitserland

Elke verhuizing vraagt om een andere aanpak, zeker wanneer het gaat om een verhuizing naar een land als Zwitserland. Hierdoor is het niet mogelijk om zomaar een kostenindicatie te geven. Het is belangrijk dat wij samen met u kijken naar wat u wensen zijn, wat u zelf wilt doen en wat u wilt laten doen door Oomen Verhuizers. Wij zorgen dat u een aanbod op maat krijgt, precies zoals u het wilt, tegen de juiste prijs. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via deze link of bel ons op nummer 088 321 9900.

Voorbereid verhuizen naar Zwitserland

Emigreren naar Zwitserland doet u niet zomaar. Voor u gaat verhuizen naar Zwitserland is het belangrijk dat u het een en ander goed voorbereid. Hieronder vindt u alvast een aantal handige tips waarmee uw verhuizing naar Zwitserland een stuk soepeler zal verlopen. 

Verhuizen van Zwitserland naar Nederland

Wanneer u terug naar Nederland gaat verhuizen vanuit Zwitserland, ook dan bent u bij Oomen Verhuizers aan het juiste adres. Wanneer u besluit om weer naar Nederland te verhuizen vanuit Zwitserland is het belangrijk dat u de juiste documenten verzamelt voor de douane. Uw accountmanager informeert u over welke documenten u tijdig moet verzamelen. Hierdoor loopt u verhuizing geen vertraging op. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat uw verhuizing naar Nederland zorgeloos zal verlopen. 

Oomen Verhuizers
Paspoort Zwitserland

Visum of verblijfsvergunning

Zwitserland is een Schengenland en geen lidstaat van de Europese Unie. Hierdoor kunt u gewoon de grens van Zwitserland over zonder dat u een visum nodig heeft. Echter wanneer u gaat verhuizen naar Zwitserland moet u wel beschikken over een verblijfsvergunning. De verblijfsvergunning dient u binnen 8 dagen na aankomst in Zwitserland te registreren bij een plaatselijk bureau. Het bemachtigen van een verblijfsvergunning is niet lastig. Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning moet u aantonen dan u in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien. Dit kan heel simpel door bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst te overleggen. Het is dus niet lastig maar wel erg belangrijk. 

Benodigde documenten verzamelen

Zwitserland is een vrij bureaucratisch land, bereidt u daarom voor op een hoop papierwerk. Het is daarom belangrijk dat u beschikt over alle benodigde documenten. Zorg dat u deze tijdig verzamelt voor uw verhuizing naar Zwitserland. Dit voorkomt namelijk veel stress. Hieronder hebben wij voor u de benodigde documenten op een rijtje gezet.

 • Kopie van uw paspoort (zorg ervoor dat deze tenminste 6 maanden geldig is.) 
 • Kopie van uw verblijfsvergunning
 • Kopie huur-afkoopcontract van de woning in Zwitserland
 • Kopie inschrijvingsbewijs van de gemeente in Zwitserland
 • Kopie werkgeversverklaring of arbeidscontract
 • Douaneformulier 18.44 voorzien van uw originele handtekening
 • Gedetailleerde Engelstalige inventarisatielijst 

Uw auto meenemen naar Zwitserland

Wanneer u verhuisd naar Zwitserland en uw auto mee wilt nemen dient deze te worden uitgevoerd in Nederland en te worden ingevoerd in Zwitserland. U auto krijgt dan een Zwitsers kenteken. Het is belangrijk dat u uw auto laat invoeren bij een grotere grensovergang zoals bijvoorbeeld die bij Basel. Dan weet u namelijk zeker dat de douane in kwestie de juiste bevoegdheden heeft. Wanneer u dit teveel gedoe vindt, kunt u er ook voor kiezen om uw auto in Nederland te verkopen en een nieuwe auto te kopen in Zwitserland. 

Verzekeringen en pensioen

Wanneer u gaat emigreren naar Zwitserland is het belangrijk dat u een nieuwe zorgverzekering afsluit. Op het moment dat uw plannen definitief zijn is het verstandig dit zo snel mogelijk aan te geven bij uw verzekeraar. Naast een nieuwe zorgverzekering is het ook belangrijk dat u an uw pensioenfonds laat weten dat u emigreert. 

Seniorenverhuizing
Verhuizer

Checklist verhuizen naar Zwitserland

Bij een verhuizing naar Zwitserland komt enorm veel kijken. Om deze reden hebben we nog een aantal belangrijke punten voor u hieronder op een rijtje gezet. 

 • Zorg ervoor dat je een geldige paspoorten/ID-kaarten meeneemt.
 • Maak kopieën van de belangrijkst documenten.
 • Check of uw diploma’s en certificaten geldig zijn.
 • Om uw diploma’s wereldwijd geldig te laten verklaren dient u contact op te nemen met DUO
 • Zorg voor een goede verzekering, maak desnoods gebruik van een overbruggingsverzekering.
 • Raadpleeg alle officiële instanties over uw verhuizing naar Zwitserland. 

Naast deze belangrijk punten heeft Oomen Verhuizers een algemene checklist voor een particuliere verhuizing. Deze checklist vindt u onderaan onze interessante blog over internationaal verhuizen. Lees hier de blog.

Veel gestelde vragen

Het is raadzaam om ongeveer anderhalf tot twee maanden voor uw verhuizing een offerte aan te vragen. Valt uw verhuisdatum in de laatste week van een maand, dan is het extra belangrijk de verhuizing tijdig in te plannen. Dit is namelijk altijd de drukste periode. Door ons grote netwerk kunnen wij u met een spoedverhuizing ook vaak van dienst zijn, echter kunnen wij u een scherper tarief aanbieden bij vroegboeken.

De kosten van een verhuizing lopen sterk uiteen. Dit komt omdat verhuizen maatwerk is. Bij ons kunt u terecht met al uw vragen over uw verhuizing.

Zeker, uw verhuizing is standaard verzekerd tot 100.000 euro. Wanneer u wenst dat uw verzekering een hogere dekking heeft, is dit ook mogelijk.

Bij een door ons volledig verzorgde verhuizing krijgt u de verhuisdozen altijd in bruikleen.