Oomen Verhuizers logo

Duurzaam verhuizen

Oomen Verhuizers behoort tot de meest duurzame verhuisbedrijven van Nederland. Op deze pagina leest u wat Oomen Verhuizers doet om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Zonnepanelen

Het gebouw van Oomen Verhuizers en Opslag beschikt over 500 zonnepanelen van de laatste generatie. Zowel ons dak als onze luifel zijn voorzien van deze zonnepanelen.

 

Dankzij deze zonnepanelen wekken wij op jaarbasis méér energie op dan wij zelf verbruiken, zelfs nu een groot deel van ons wagenpark volledig elektrisch is.

Zonnepanelen-Oomen-Verhuizers

Energieopslag

tesvolt-hv-70-open-sma

Naast onze zonnepanelen hebben wij onze eigen energieopslag. De zonnestroom die overdag niet direct wordt gebruikt, wordt opgeslagen in onze accupacks.

 

Wanneer elektrische voertuigen ’s nachts opladen, gebeurt dit vervolgens met de overdag opgewekte zonnestroom. Zo rijden onze voertuigen altijd écht op zonnestroom, ongeacht het tijdstip waarop deze opgeladen worden.

Elektrisch wagenpark

Oomen Verhuizers beschikt in 2023 over twaalf volledig elektrische voertuigen, en dit aantal groeit hard. Hiermee is ongeveer de helft van ons wagenpark volledig elektrisch. Wij streven ernaar ons binnen enkele jaren een volledig elektrisch wagenpark te hebben.

 

Wij hebben niet alleen volledig elektrische personenwagens en bestelwagens, maar ook elektrische vrachtwagens. Hierdoor zijn wij in staat uw verhuizing volledig elektrisch en uitstootvrij te verzorgen.

Gebouw met energielabel A+++++

energielabel a+++++

Doordat ons pand gasloos is en wordt geconditioneerd door middel van warmtepompen die op onze zonne-energie werken, beschikt ons pand over energielabel A+++++. Dit is het hoogst haalbare energielabel, en wordt enkel verstrekt aan gebouwen waarvan het aandeel hernieuwbare energie hoger ligt dan 100%. Dat betekent dat een gebouw meer energie opwekt dan het zelf verbruikt.