Internationaal verhuizen | Oomen Verhuizers | Erkende Verhuizers
  • Taanderstraat 2, 2222 BE, Katwijk
  • 088 321 99 00
  • info@oomenverhuizers.nl

Oomen Verhuizers

Dé Erkende Internationale Verhuizer Offerte aanvragen

Internationaal verhuizen

Verhuizen naar het buitenland is een complexe aangelegenheid: de grensformaliteiten, het verpakken, het verzekeren, mogelijk het vervoer per schip. Op al deze punten kunt u op onze ervaring rekenen. Samen met u plannen en bespreken we uw verhuizing naar het buitenland in een persoonlijk gesprek, wij komen vrijblijvend bij u langs voor passend advies. 

Wilt u meer informatie over een verhuizing naar het buitenland? Vul dan hieronder het offerteformulier in voor uw internationale verhuizing.

Offerte aanvragen
1
2
3

De grens over met Oomen Verhuizers

Internationaal verhuizen is niet iets wat u zomaar doet. Door de jarenlange ervaring van Oomen Verhuizers kunnen wij u naar vele bestemmingen in Europa van dienst zijn. Binnen Europa kunnen wij u onder andere verhuizen naar:

Uw internationale verhuisspecialist

Samenwerking met partners wereldwijd

Bij het organiseren van uw internationale verhuizing staan uw wensen voorop. In het voorgesprek schetsen wij u alle mogelijkheden: wij kunnen verhuizingen binnen Europa met eigen chauffeurs en materieel verzorgen; verhuist u intercontinentaal, dan is het efficiënter om de verhuizing in samenwerking met ons internationale netwerk uit te voeren. Lokale partners die de lokale situatie kennen. Voor welke oplossing u ook kiest, u heeft bij ons één aanspreekpunt voor de hele internationale verhuizing.

Export-verpakken

Vervoer overzee in een container stelt hogere eisen aan het verpakken van uw inboedel. Dit zogeheten ‘export-pakken’ is vakmanschap. Wij beschikken over gediplomeerde exportpakkers die uw meubels en overige inboedel zorgvuldig inpakken zodat deze de internationale verhuizing schadevrij doorstaan. Ook uw auto kan probleemloos meegenomen worden wanneer u gaat emigreren. Voor het vervoer en opslag van motorfietsen, kunstvoorwerpen en andere waardevolle bezittingen maken wij de bekistingen op maat.

Export verpakken Oomen Verhuizers

Formaliteiten bij internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen brengt bijzondere formaliteiten en daarmee verband houdende kosten met zich mee: internationale vrachtbrieven, invoerrechten, tolgelden, douanedocumenten, etc. Deze formaliteiten verzorgen wij voor u als onderdeel van uw verhuizing. Wij beschikken over een eigen expert op het gebied van invoerrechten, douaneformaliteiten, vrijstellingen, etc. 

Internationale verzekering

Internationaal verhuizen doen we met de grootste zorg: we zetten zeer ervaren verhuizers en export-pakkers in, we gebruiken het nieuwste materieel en stellen hoge eisen aan onze partners. Daar bovenop worden – zoals ook onze binnenlandse verhuizingen – internationale verhuizingen gegarandeerd en volledig verzekerd uitgevoerd.

Uw auto mee verhuizen

U gaat internationaal verhuizen, maar wat doet u met uw auto? U heeft er wellicht over nagedacht deze te verkopen en in het land van bestemming een vervangende auto aan te schaffen. U kunt er ook voor kiezen om uw auto met u mee te nemen waneer u gaat emigreren. Echter zitten aan het in- en exporteren van uw auto wel een aantal haken en ogen, u kunt bijvoorbeeld niet met uw Nederlandse kenteken blijven rijden. 

Om te beginnen dient u de auto uit te voeren in Nederland, dit kunt u regelen bij het RDW keuringsstation. Neem uw legitimatiebewijs, kentekenbewijs en de kentekenplaten mee wanneer u dit gaat regelen. Bij het Douanepunt bij u in de buurt kunt u een aangifte ten uitvoer aanvragen en inleveren.

Voor het invoeren van uw auto betaalt u doorgaans een percentage van de actuele waarde van uw auto, in veel landen wordt ook gekeken naar de motorinhoud. De Europese Commissie heeft bepaald dat alle EU- landen verplicht zijn om de registratie van uw voertuig over te nemen, dit betekent dat u geen homologatie verklaring nodig heeft waneer u uw auto importeert vanuit een EU- land. Uw auto meenemen is dus geen probleem waneer u internationaal gaat verhuizen.

internationaal auto verhuizen

Voorbereid internationaal verhuizen

U heeft al het een en ander kunnen lezen over de voorbereidingen die u dient te treffen waneer u gaat verhuizen naar het buitenland. Wij hebben het een en ander voor u op een rijtje gezet

  • Meld uw emigratie bij uw huidige gemeente.
  • Zorg dat uw DigiD op orde is. Denk hierbij aan uw inloggegevens of het op tijd aanvragen hiervan, dit kan enkele dagen in beslag nemen.
  • Informeer de belastingdienst, zorgverzekeraar en uw pensioenfonds.
  • Niet alle documenten die rechtsgeldig zijn in Nederland zijn dit ook automatisch in het buitenland, houd hier rekening mee en laat deze rechtsgeldig verklaren.
  • U kunt een diploma beschrijving aanvragen wat uitleg geeft over u behaalde diploma’s.
  • Vraag informatie aan bij de buitenlandse vertegenwoordiging in Nederland.

Meer weten? Lees hier onze blog over internationaal verhuizen.