Internationaal verhuizen | Oomen Verhuizers
 • Taanderstraat 2, 2222 BE, Katwijk
 • 088 321 99 00
 • info@oomenverhuizers.nl

Internationaal verhuizen

Verhuizen naar het buitenland is een complexe aangelegenheid: de grensformaliteiten, het verpakken, het verzekeren, mogelijk het vervoer per schip. Op al deze punten kunt u op onze ervaring rekenen. Voordat we de verhuizing organiseren en plannen, bezoeken wij u eerst thuis om uw wensen te bespreken. Wilt u meer informatie over een verhuizing naar het buitenland, belt u ons dan voor vrijblijvend oriënterend gesprek.

Offerte aanvragen
1
2
3

De grens over met Oomen Verhuizers

Internationaal verhuizen is niet iets wat u zomaar doet. Door de jarenlange ervaring van Oomen Verhuizers kunnen wij u naar vele bestemmingen in Europa van dienst zijn. Binnen Europa kunnen wij u onder andere verhuizen naar:

Uw internationale verhuisspecialist

Samenwerking met partners wereldwijd

Bij het organiseren van uw internationale verhuizing staan uw wensen voorop. In het voorgesprek schetsen wij u alle mogelijkheden: wij kunnen verhuizingen binnen Europa met eigen chauffeurs en materieel verzorgen; verhuist u intercontinentaal, dan is het efficiënter om de verhuizing in samenwerking met ons internationale netwerk uit te voeren. Lokale partners die de lokale situatie kennen. Voor welke oplossing u ook kiest, u heeft bij ons één aanspreekpunt voor het gehele traject.

Export-verpakken

Vervoer overzee in een container stelt hogere eisen aan het verpakken van uw inboedel. Dit zogeheten ‘export-pakken’ is vakmanschap. Wij beschikken over gediplomeerde exportpakkers die uw meubels en overige inboedel zorgvuldig inpakken zodat deze de reis schadevrij doorstaan. Ook uw auto kan probleemloos meegenomen worden. Voor het vervoer en opslag van motorfietsen, kunstvoorwerpen en andere waardevolle bezittingen maken wij de bekistingen op maat.

Export verpakken Oomen Verhuizers

Formaliteiten bij internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen brengt bijzondere formaliteiten en daarmee verband houdende kosten met zich mee: internationale vrachtbrieven, invoerrechten, tolgelden, douanedocumenten, etc. Deze formaliteiten verzorgen wij voor u als onderdeel van uw verhuizing. Wij beschikken over een eigen expert op het gebied van invoerrechten, douaneformaliteiten, vrijstellingen, etc.

Internationale verzekering

Verhuizen doen we met de grootste zorg: we zetten zeer ervaren verhuizers en export-pakkers in, we gebruiken het nieuwste materieel en stellen hoge eisen aan onze partners. Daar bovenop worden – zoals ook onze binnenlandse verhuizingen – internationale verhuizingen gegarandeerd en volledig verzekerd uitgevoerd.

self storage Delft

Veilig en efficiënt tussentijds opslaan

Wanneer u internationaal verhuist kan het voorkomen dat u tussentijdse opslag nodig heeft. Oomen Verhuizers biedt u de unieke mogelijkheid uw inboedel tussentijds op te slaan in onze extreem beveiligde en volledig geklimatiseerde opslagomgeving. Onze volledig geautomatiseerde opslaglocatie is voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en is hiermee het meest efficiënte opslagsysteem wereldwijd. U kunt de opslaglocatie gemakkelijk beheren via onze app en parkeert uw auto binnen 1 meter van uw opslagruimte om onnodig sjouwwerk te voorkomen. Onze unieke manier van opslaan is niet alleen extreem veilig maar biedt u ook maximale flexibiliteit bij het bezoeken van uw opslaglocatie. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Hieronder leest u de stappen die wij graag met u doorlopen.

 1. Onze volledig automatische kraan plaatst uw opslaglocatie op een van onze vrachtwagens.
 2. Onze enthousiaste verhuizers brengen uw super schone opslagcontainer naar het gewenste adres en laden deze voor u in indien u dit wenst.
 3. De container kan in bijzijn van beide partijen worden voorzien van een slot.
 4. Uw opslaglocatie wordt gebracht naar onze moderne opslaglocatie.
 5. U krijgt te allen tijde toegang tot uw opslaglocatie, dit kunt u simpel regelen via onze app.
 6. Klaar om te verhuizen? Wij brengen uw opslaglocatie naar het gewenste adres.

Bezoek de website van Oomen Opslag en ontdek alle mogelijkheden.

Uw auto mee verhuizen

U verhuist naar het buitenland, maar wat doet u met uw auto? U heeft er wellicht over nagedacht deze te verkopen en in het land van bestemming een vervangende auto aan te schaffen. U kunt er ook voor kiezen om uw auto met u mee te verhuizen. Echter zitten aan het in- en exporteren van uw auto wel een aantal haken en ogen, u kunt bijvoorbeeld niet met uw Nederlandse kenteken blijven rijden. 

Om te beginnen dient u de auto uit te voeren in Nederland, dit kunt u regelen bij het RDW keuringsstation. Neem uw legitimatiebewijs, kentekenbewijs en de kentekenplaten mee wanneer u dit gaat regelen. Bij het Douanepunt bij u in de buurt kunt u een aangifte ten uitvoer aanvragen en inleveren.

Voor het invoeren van uw auto betaalt u doorgaans een percentage van de actuele waarde van uw auto, in veel landen wordt ook gekeken naar de motorinhoud. De Europese Commissie heeft bepaald dat alle EU- landen verplicht zijn om de registratie van uw voertuig over te nemen, dit betekent dat u geen homologatie verklaring nodig heeft waneer u uw auto importeert vanuit een EU- land.

internationaal auto verhuizen
Internationaal verhuizen rekening houden

Voorbereid internationaal verhuizen

U heeft al het een en ander kunnen lezen over de voorbereidingen die u dient te treffen waneer u gaat verhuizen naar het buitenland. Wij hebben het een en ander voor u op een rijtje gezet

 • Meld uw emigratie bij uw huidige gemeente.
 • Zorg dat uw DigiD op orde is. Denk hierbij aan uw inloggegevens of het op tijd aanvragen hiervan, dit kan enkele dagen in beslag nemen.
 • Informeer de belastingdienst, zorgverzekeraar en uw pensioenfonds.
 • Niet alle documenten die rechtsgeldig zijn in Nederland zijn dit ook automatisch in het buitenland, houd hier rekening mee en laat deze rechtsgeldig verklaren.
 • U kunt een diploma beschrijving aanvragen wat uitleg geeft over u behaalde diploma’s.
 • Vraag informatie aan bij de buitenlandse vertegenwoordiging in Nederland.

 

Meer weten? Lees onze interessante blog over internationaal verhuizen.