Oomen Verhuizers logo

Internationaal verhuizen

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

1Contact
2Van/naar
3Extra

Internationaal verhuizen

Verhuizen naar het buitenland is een complexe aangelegenheid: de grensformaliteiten, het verpakken, het verzekeren, mogelijk het vervoer per schip. Op al deze punten kunt u op onze ervaring rekenen. Samen met u plannen en bespreken we uw verhuizing naar het buitenland in een persoonlijk gesprek, wij komen vrijblijvend bij u langs voor passend advies. 

|

Werkgebied

Internationaal verhuizen is niet iets wat u zomaar doet. Door de jarenlange ervaring van Oomen Verhuizers kunnen wij u naar vele bestemmingen in Europa van dienst zijn. Binnen Europa kunnen wij u onder andere verhuizen naar:

Internationaal verhuizen
Accountmanager

Persoonlijke aandacht

Bij het organiseren van uw internationale verhuizing staan uw wensen voorop. In het voorgesprek schetsen wij u alle mogelijkheden: wij kunnen verhuizingen binnen Europa met eigen chauffeurs en materieel verzorgen; verhuist u intercontinentaal, dan is het efficiënter om de verhuizing in samenwerking met ons internationale netwerk uit te voeren. Lokale partners die de lokale situatie kennen. Voor welke oplossing u ook kiest, u heeft bij ons één aanspreekpunt voor de hele internationale verhuizing.

Export verpakken

Vervoer overzee in een container stelt hogere eisen aan het verpakken van uw inboedel. Dit zogeheten ‘export-pakken’ is vakmanschap. Wij beschikken over gediplomeerde exportpakkers die uw meubels en overige inboedel zorgvuldig inpakken zodat deze de internationale verhuizing schadevrij doorstaan. Ook uw auto kan probleemloos meegenomen worden wanneer u gaat emigreren. Voor het vervoer en opslag van motorfietsen, kunstvoorwerpen en andere waardevolle bezittingen maken wij de bekistingen op maat.

Verhuizer

Formaliteiten bij internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen brengt bijzondere formaliteiten en daarmee verband houdende kosten met zich mee: internationale vrachtbrieven, invoerrechten, tolgelden, douanedocumenten, etc. Deze formaliteiten verzorgen wij voor u als onderdeel van uw verhuizing. Wij beschikken over een eigen expert op het gebied van invoerrechten, douaneformaliteiten, vrijstellingen, etc. 

Internationale verzekering

Internationaal verhuizen doen we met de grootste zorg: we zetten zeer ervaren verhuizers en export-pakkers in, we gebruiken het nieuwste materieel en stellen hoge eisen aan onze partners. Daar bovenop worden – zoals ook onze binnenlandse verhuizingen – internationale verhuizingen gegarandeerd en volledig verzekerd uitgevoerd.

Veel gestelde vragen

Het is raadzaam om ongeveer anderhalf tot twee maanden voor uw verhuizing een offerte aan te vragen. Valt uw verhuisdatum in de laatste week van een maand, dan is het extra belangrijk de verhuizing tijdig in te plannen. Dit is namelijk altijd de drukste periode. Door ons grote netwerk kunnen wij u met een spoedverhuizing ook vaak van dienst zijn, echter kunnen wij u een scherper tarief aanbieden bij vroegboeken.

De kosten van een verhuizing lopen sterk uiteen. Dit komt omdat verhuizen maatwerk is. Bij ons kunt u terecht met al uw vragen over uw verhuizing.

Zeker, uw verhuizing is standaard verzekerd tot 100.000 euro. Wanneer u wenst dat uw verzekering een hogere dekking heeft, is dit ook mogelijk.

Bij een door ons volledig verzorgde verhuizing krijgt u de verhuisdozen altijd in bruikleen.