Oomen Verhuizers logo

Haal het beste uit je nieuwe leven in Haarlem met deze handige tips

Welkom in het prachtige Haarlem, waar de historische charme en bruisende energie samenkomen! Of je nu net verhuisd bent naar deze betoverende stad of van plan bent om hier binnenkort je nieuwe thuis te maken, wij hebben vijf handige tips verzameld om het beste uit jouw nieuwe leven in Haarlem te halen. Van verborgen juweeltjes tot lokale tradities, bereid je voor op een avontuur vol ontdekkingen die je zullen helpen om optimaal te genieten van alles wat deze unieke plek te bieden heeft. Dus trek je wandelschoenen aan en maak je klaar om dit fascinerende stukje Nederland te verkennen!

 

Waarom Haarlem een geweldige plek is om te wonen

Haarlem, gelegen in de provincie Noord-Holland, is een prachtige stad die bekend staat om haar rijke geschiedenis, charmante grachten en levendige cultuur. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hier te gaan wonen. In dit gedeelte van de blog wil ik je graag meer vertellen over wat deze stad zo speciaal maakt en waarom het een geweldige plek is om te wonen.

 

Allereerst heeft Haarlem een uniek karakter door haar vele historische gebouwen, zoals de Grote Markt met het imposante stadhuis en de Sint-Bavokerk met de beroemde toren. Maar naast deze monumenten heeft Haarlem ook veel gezellige straatjes met leuke winkels, restaurants en cafés. Het is heerlijk om hier op een zonnige dag doorheen te wandelen of op een terrasje neer te strijken voor een hapje en een drankje.

 

Ga jij binnenkort in Haarlem wonen? Ons verhuisbedrijf Haarlem helpt je graag met een zorgeloze verhuizing. Tussentijds spullen opslaan? Ook dat kan via opslagruimte huren Haarlem.

 

haarlem 3

Verken de stad met de fiets

Een van de beste manieren om de prachtige stad Haarlem te verkennen is met de fiets. Het is niet alleen een gezonde en milieuvriendelijke manier van reizen, maar het geeft je ook de mogelijkheid om op je eigen tempo door de stad te rijden en alle verborgen pareltjes te ontdekken.

 

Haarlem is een echte fietsstad, met een uitgebreid netwerk van fietspaden en -routes die je naar elke hoek van de stad brengen. Of je nu nieuw bent in Haarlem of er al jaren woont, het is altijd leuk om op de fiets te stappen en nieuwe plekken te ontdekken.

 

Bezoek de lokale markten en winkels

Een van de beste manieren om je nieuwe leven in Haarlem te ontdekken is door lokale markten en winkels te bezoeken. Hier kun je kennismaken met de diverse cultuur, tradities en producten van de stad. In deze tip zullen we je vertellen waarom het een goed idee is om deze plekken te bezoeken en welke markten en winkels je absoluut niet mag missen.

 

Haarlem staat bekend om haar vele gezellige markten. Op woensdag en zaterdag vindt er op de Grote Markt een grote warenmarkt plaats, waar je verse groenten, fruit, kaas, vis en bloemen kunt kopen. Deze markt is al eeuwenoud en heeft een authentieke sfeer die typerend is voor Haarlem. Het is een geweldige plek om lokale producten te proeven en kennis te maken met de vriendelijke verkopers.

 

Een andere populaire markt in Haarlem is de biologische boerenmarkt op zaterdagochtend op het Klokhuisplein. Hier vind je allerlei biologische producten rechtstreeks van lokale boeren uit de regio. Het aanbod varieert van vers brood tot ambachtelijke kaas, honing, jam en nog veel meer lekkernijen.

 

Ontdek de verborgen parels van Haarlem

Haarlem is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en vele bekende bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt en het Teylers Museum. Maar naast deze populaire plekken zijn er ook talloze verborgen parels te ontdekken in Haarlem. In deze blogpost delen we graag onze tips om deze verborgen schatten te vinden en optimaal te genieten van je nieuwe leven in Haarlem.

 

1. Wandel door de Hofjes

Een van de meest charmante kenmerken van Haarlem zijn de vele hofjes die verscholen liggen achter imposante gevels. Deze binnentuinen werden vroeger gebouwd als huisvesting voor arme ouderen, maar tegenwoordig zijn ze open voor publiek om te bewonderen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Proveniershof of het Hofje van Bakenes en laat je betoveren door de rustige sfeer en prachtige bloemen en planten.

 

2. Bezoek De Adriaan

De Adriaan is een iconische molen die uitkijkt over de rivier Het Spaarne en het historische centrum van Haarlem. Deze molen heeft een bewogen geschiedenis en is verschillende keren afgebrand en opnieuw opgebouwd. Tegenwoordig is de molen open voor publiek en kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad vanaf het dak.

 

3. Verken de Begijnhof

Het Begijnhof is een oase van rust in het hart van Haarlem. Dit voormalige begijnhof, gesticht in de 14e eeuw, bestaat uit sfeervolle huisjes rondom een prachtige binnentuin. Neem plaats op een bankje en geniet van de serene omgeving of breng een bezoek aan het Begijnhofmuseum om meer te leren over de geschiedenis van deze bijzondere plek.

 

4. Ontdek De Hallen

De Hallen is een cultureel centrum dat gevestigd is in een voormalige industriële locatie in Haarlem. Hier vind je onder andere een bioscoop, poppodium, restaurant en verschillende winkels met unieke producten. Neem ook zeker even een kijkje bij de oude machines die

 

Maak gebruik van het openbaar vervoer om andere steden te verkennen

Een van de grootste voordelen van wonen in Haarlem is de gunstige locatie. Als je hier woont, ben je namelijk binnen no time in andere prachtige steden zoals Amsterdam, Leiden en Den Haag. Om optimaal te genieten van deze nabijgelegen steden, raden wij aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

 

Als je snel naar Amsterdam wilt reizen, is de trein een goede optie. Vanaf station Haarlem Centraal vertrekken er frequent treinen richting onze hoofdstad. Binnen 15 minuten sta je al op Amsterdam Centraal en kun je genieten van alle bezienswaardigheden die deze bruisende stad te bieden heeft.

 

Voor een dagje uit naar Leiden of Den Haag kun je het beste kiezen voor de bus of tram. Deze rijden regelmatig tussen deze steden en hebben vaak een stop in Haarlem. Het openbaar vervoer is een snelle en gemakkelijke manier om andere steden te verkennen en zo nog meer te genieten van het wonen in Haarlem.

 

haarlem 4

 

Meer weten over Haarlem? Lees dan ook:

Gerelateerde berichten