Oomen Verhuizers logo

Tips voor het veilig verhuizen van kunst en antiek

Tips voor het veilig verhuizen van kunst en antiek met een verhuisbedrijf

Verhuizen kan een stressvolle ervaring zijn, vooral als het gaat om het verplaatsen van kostbare kunst en antiek. Gelukkig zijn er manieren om deze waardevolle bezittingen veilig te verhuizen met behulp van Oomen Verhuizers. In deze blog delen we handige tips en tricks voor een zorgeloze verhuizing van jouw geliefde kunstwerken en antieke schatten. Lees snel verder voor alles wat je moet weten!

 

Kunst en antiek verhuizen

De voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf voor kunst en antiek

Er zijn vele voordelen verbonden aan het inhuren van een verhuisbedrijf voor de verhuizing van kunst en antiek. In dit gedeelte zullen we dieper ingaan op deze voordelen en waarom ze belangrijk zijn voor het veilig verhuizen van uw waardevolle bezittingen.

 

Een eerste voordeel is dat Oomen Verhuizers gespecialiseerd zijn in het vervoeren en behandelen van fragiele objecten, zoals kunstwerken en antieke meubels. Ze beschikken over de juiste materialen, kennis en ervaring om deze delicate items te verhuizen zonder schade toe te brengen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om speciale inpakmaterialen, zoals noppenfolie of kisten op maat gemaakt voor uw unieke stukken.

 

Een ander groot voordeel is dat Oomen Verhuizers verzekeringen aanbieden als onderdeel van hun dienstenpakket. Dit betekent dat u gedekt bent mocht er onverhoopt toch iets misgaan tijdens het transport of de handling van uw kunst en antiek. Het geeft u dus extra gemoedsrust en zekerheid tijdens de verhuizing.

 

Daarnaast beschikt Oomen Verhuizers over goed opgeleid personeel met expertise in het hanteren van kwetsbare items. Ze weten precies hoe ze moeten omgaan met verschillende soorten kunstwerken, zoals schilderijen of beeldhouwwerken, maar ook met delicate materialen zoals glaswerk of porselein. Hierdoor wordt de kans op schade aanzienlijk verminderd.

 

Een ander belangrijk voordeel is dat Oomen Verhuizers beschikt over speciale voertuigen en apparatuur om kunst en antiek veilig te vervoeren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om voertuigen met luchtvering, die schokken en trillingen tijdens het transport minimaliseren, of kranen en liften om grote meubelstukken te verplaatsen. Hierdoor wordt de kans op beschadigingen nog verder beperkt.

 

Tot slot biedt het inhuren van een verhuisbedrijf ook tijdsbesparing en gemak. Het proces van inpakken, laden, vervoeren en uitpakken van uw waardevolle bezittingen wordt volledig uit handen genomen door professionals, zodat u zich kunt concentreren op andere aspecten van de verhuizing.

 

Communiceren met het verhuisbedrijf over speciale eisen voor de kunstwerken

Het verplaatsen van kunst en antiek kan een opwindende, maar ook stressvolle ervaring zijn. Bij Oomen Verhuizers begrijpen we het belang van het veilig en onbeschadigd verplaatsen van uw waardevolle stukken naar hun nieuwe bestemming. We moedigen nauwe communicatie aan, zodat we eventuele speciale vereisten voor uw kunstwerken kunnen begrijpen en erop kunnen inspelen.

 

Begin met zorgvuldige selectie van de kunstwerken die u wilt verhuizen, waarbij rekening wordt gehouden met de benodigde bescherming en behandeling. Bespreek vervolgens uw selectie en speciale vereisten met ons team, inclusief afmetingen, gewicht en fragiliteit. We raden aan om foto’s te maken van uw kunstwerken voor het inpakken, zodat we een beter inzicht krijgen in wat nodig is voor hun bescherming tijdens het transport.

 

Samen met ons team stellen we een gedetailleerd plan op voor het veilig verplaatsen van uw kunstwerken, inclusief het omgaan met eventuele uitdagingen zoals smalle gangen of trappen. We bieden ook speciale verpakkingsmaterialen, zoals bubbelfolie en schuimrubber, om extra bescherming te bieden tijdens het transport.

 

Gedurende het hele verhuisproces blijven we in nauw contact met u, zodat u op de hoogte blijft van de status van uw kunstwerken en snel kunt ingrijpen bij eventuele problemen. Kies voor een veilige en succesvolle verhuizing van uw kunst en antiek met Oomen Verhuizers.

 

Kunst en antiek verhuizen met Oomen Verhuizers

Kunst en antiek zijn kostbare bezittingen die vaak een grote emotionele waarde hebben voor hun eigenaren. Bij het verhuizen van deze waardevolle items is het dan ook belangrijk om extra voorzichtig te werk te gaan. Daarom is het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf zoals Oomen Verhuizers een slimme keuze.

 

Bij Oomen Verhuizers begrijpen we als geen ander dat elk kunstwerk of antiek stuk uniek is en speciale aandacht verdient tijdens het verhuisproces. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld om uw kunst en antiek veilig te verhuizen met behulp van ons professionele team.

 

  1. Maak foto’s en documenteer de staat van uw kunst en antiek voordat u gaat verhuizen. Dit kan dienen als bewijs in geval van eventuele schade tijdens de verhuizing.

 

  1. Zorg voor bescherming: Pak uw kunstwerken en antieke items zorgvuldig in met inpakmateriaal zoals noppenfolie, bubbeltjesplastic of speciale schilderijhoezen. Bij Oomen Verhuizers kunnen wij u voorzien van kwalitatieve materialen die geschikt zijn voor de bescherming van uw waardevolle bezittingen.

 

  1. Laat delicate stukken door professionals inpakken: Sommige kunstwerken of antieke items vereisen extra zorg bij het inpakken, zoals fragiele porseleinen beelden of breekbare glazen vazen. Onze ervaren verhuizers weten precies hoe ze deze objecten veilig moeten inpakken voor transport.

 

  1. Label uw dozen en geef duidelijk aan wat erin zit: Zorg ervoor dat onze verhuizers op de hoogte zijn van welke dozen speciale aandacht en voorzichtigheid vereisen.

 

  1. Vertrouw op ons professionele team: Bij Oomen Verhuizers hebben we jarenlange ervaring in het verhuizen van kunst en antiek. Ons team is getraind om zorgvuldig te werken en heeft oog voor detail, waardoor u met een gerust hart uw waardevolle bezittingen aan ons kunt toevertrouwen.

 

Oomen Verhuizers staat klaar om te assisteren bij het verhuizen van kunst en antiek in diverse steden en dorpen. Enkele voorbeelden zijn:

 

Gerelateerde berichten