Oomen Verhuizers logo
Verhuis checklist

Verhuis checklist

Verhuizen is vaak een stressvolle en chaotische periode. Wij hebben voor jou een checklist samengesteld die ervoor gaat zorgen dat jouw verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Als je deze stappen doorloopt weet je zeker dat je een zorgeloze verhuizing tegemoet gaat. Wees goed voorbereid op de verhuizing en laten we er samen voor zorgen dat jouw verhuizing stressvrij verloopt.

Maanden voor de verhuizing:

 1. Begin op tijd van het maken van jouw planning met een duidelijke taakverdeling.
 2. Maak een kostenplaatje en houdt daarbij rekening met kosten als het huren van een verhuisbedrijf, verpakkingsmaterialen en nieuwe meubels.
 3. Schakel een erkend verhuisbedrijf in voor een soepele overgang. Oomen Verhuizers is gespecialiseerd in alle soorten verhuizingen en zorgen dat jouw verhuizing vlekkeloos verloopt!
 4. Inventariseer je bezittingen en maak een keuze wat je wilt meenemen naar je nieuwe woning of weg wilt gooien of verkopen.
 5. Sorteer al jouw spullen en organiseer wat bij elkaar hoort. Dit maakt het voor jou ook makkelijker om te zien welke spullen je wilt bijhouden

8-12 weken voor de verhuizing:

 1. Pak jouw spullen in die je niet vaak gebruikt. Een voorbeeld hiervan zijn seizoensgebonden spullen.
 2. Regel alvast dat jouw oude adres bij de verzekeringsmaatschappij wordt aangepast naar je nieuwe adres.
 3. Regel de overdracht van jouw gas, water, elektriciteit en internet. Zorg ervoor dat de bedrijven waar jij bent aangesloten op de hoogte zijn van de adreswijziging.
 4. Het is belangrijk dat op jouw medische dossiers het juiste adres staat. Geef dit dus door aan jouw huisarts en tandarts.

6-8 weken voor de verhuizing:

 1. Noteer alle belangrijke data en afspraken en zorg voor een overzichtelijke planning wat er op die dagen moet gebeuren.
 2. Je kan alvast een start maken met inpakken van items die je niet vaak gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn dvd’s, boeken of kerstdecoratie.
 3. Zorg voor lijst met spullen die jij nog moet aanschaffen, zoals een verhuisdeken of meubelhoes. Je kan ook gebruik maken van onze inpakservice met behulp van professionele inpakkers. Zij hebben de juiste inpakmaterialen en daardoor hoef jij dus geen verpakkingsmaterialen aan te schaffen.

4-6 weken voor de verhuizing:

 1. Handig om alvast wat breekbare spullen apart te zetten. Denk hierbij aan keukenspullen, servies en glaswerk. Zorg ervoor dat het aan de buitenkant van de dozen ook duidelijk is dat het breekbaar is.
 2. Zorg ervoor dat jouw adres gewijzigd wordt bij instanties waar je lid bent. Denk hierbij aan een sportvereniging, tijdschrift of krant.
 3. Maak een mapje met allerlei belangrijke documenten zoals jouw verhuiscontract, huurovereenkomst en verzekeringspolissen.
 4. Zorg voor foto’s van jouw waardevolle spullen. Als er tijdens de verhuizing schade ontstaat kan je aan jouw verzekeringmaatschappij bewijs tonen met de staat waarin de spullen zich voor de verhuizing verkeerden.

2-4 weken voor de verhuizing:

 1. Voor jouw grote meubelstukken zoals een bed is het handig om een planning te maken wanneer je die spullen gaat demonteren. Ons advies is om alle materialen van de meubels netjes op te bergen, zodat je precies weet waar ze liggen als je ze weer nodig hebt.
 2. Begin met het inpakken van de minst gebruikte spullen. Na het inpakken is het verstandig om alle dozen te labelen, zodat je alles kan organiseren en het voor verhuisbedrijf Katwijk, Verhuisbedrijf Leiden of Verhuisbedrijf Den Haag makkelijker is om te zien waar de dozen komen te staan
 3. Zorg ervoor dat je een lijst hebt met alle belangrijke contactpersonen. Denk hierbij aan je verhuisbedrijf, makelaar of verhuurder van je nieuwe woning.
 4. Heb je huisdieren of kinderen? Voor een soepele verhuisdag is het verstandig om opvang te regelen. Hierdoor kan jij je volledig focussen op de verhuizing en voorkomt dat veel stress.

1-2 weken voor de verhuizing:

 1. Schakel met Oomen Verhuizers en spreek een datum en tijd af waarop de verhuizing plaats gaat vinden.
 2. Zorg ervoor dat je een lijst hebt met alle items die je tot de laatste dag nodig hebt. Denk hierbij aan kleding en toiletspullen. Zet alvast een aparte doos klaar om deze spullen vlak voor de verhuizing op te slaan.
 3. Maak een plan voor het inpakken en vervoeren van waardevolle spullen. Vind hier ook tips voor het veilig verhuizen van kunst en antiek. Ons advies is om de hulp van professionele inpakkers in te schakelen. Die beschikken over de juiste expertise en verpakkingsmaterialen om al jouw waardevolle spullen veilig in te pakken en te vervoeren.
 4. Wanneer jij je woning gaat verlaten is ons advies om de koelkast en vriezer schoon te maken. Als je deze items naar je nieuwe woning gaat meeverhuizen is het makkelijker om te vervoeren wanneer de koelkast en vriezer helemaal leeg zijn.

Een aantal dagen voor je gaat verhuizen:

 1. Zorg ervoor dat je nog een laatste check doet op alle dozen. Is alles gelabeld en staan ze op een makkelijk bereikbare plek?
 2. Demonteer indien nodig meubels en zorg ervoor dat alle onderdelen en bevestigingsmaterialen veilig zijn opgeborgen.
 3. Doe nog een laatste controle door je oude woning om te controleren of je niets bent vergeten.

De dag van de verhuizing:

 1. Check nog een keer of alle ramen en deuren in je oude woning dicht zijn. Verder moeten alle lichten uitstaan.
 2. Het is handig om bij aankomst een check te doen in je nieuwe woning of alle spullen correct zijn geplaatst en uitgeladen.
 3. Al jouw spullen zijn naar je nieuwe woning vervoert, maar voordat je gaat uitpakken is het verstandig om eerst een rondje door het nieuwe huis te doen om te controleren of er niet ergens al schade is. Als er schade is kan je dit direct melden bij de makelaar of verhuurder. Zorg ervoor dat je dan foto’s maakt zodat jij dat kan bewijzen.
 4. Het is belangrijk dat je begint met het uitpakken van spullen die je direct nodig hebt zoals kleding en keukenspullen. Daarna kan je de andere dozen gaan uitpakken en beginnen het met inrichten van je nieuwe woning.

Na de verhuizing:

 1. Zorg ervoor dat je oude woning is opgeruimd en zorg voor een overdracht van de sleutels aan de verhuurder of nieuwe eigenaar.
 2. Maak een lijstje met instanties waar jij je adres moet doorgeven en check of je overal je adreswijziging hebt doorgegeven.
 3. Tijd voor een feestje. Bij een verhuizing hoort natuurlijk een housewarming. Nodig je familie en vrienden uit en maak er een knalfuif van!
 4. Verhuizen kan een stressvolle periode zijn, maar met deze checklist garanderen wij jou een stressvrije overgang. Succes met je verhuizing en geniet van je nieuwe thuis!

 

Gerelateerde berichten