Voorbereiding: meubels demonteren

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” use_theme_fonts=”yes” el_class=”title”][vc_column_text]Wanneer u ervoor kiest zelf zorg te dragen voor demontage en montage van uw meubels, is de juiste voorbereiding erg belangrijk. In dit artikel vertellen we wanneer meubels gedemonteerd moeten worden bij een verhuizing, en waar u op moet letten.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Wanneer moeten meubels gedemonteerd worden?” use_theme_fonts=”yes” el_class=”title”][vc_column_text]Meubels dienen in de volgende gevallen altijd gedemonteerd te worden:

1. De meubels zijn te groot om te verhuizen
Indien een meubelstuk te groot is om in zijn geheel te verhuizen, moet deze gedemonteerd en gemonteerd worden. Een meubelstuk is te groot indien deze niet in zijn geheel bij het oude huis naar buiten kan of niet bij het nieuwe huis naar binnen. Let hierbij vooral op meubels die van en/of naar een etage verhuizen. De trap is qua verhuizen meestal de bottleneck van de woning, en hier gaan niet veel meubels overheen. Let er dus goed op hoe ruim de trap is, ook bij uw nieuwe woning.

In sommige gevallen is er een raam of een balkon op een etage, of verhuist u van of naar een appartement. Door een raam of via een balkon zijn grote meubels met een verhuislift makkelijker te verhuizen dan over de trap. Let er hierbij wel op dat dit dat bij zowel het oude huis als het nieuwe huis mogelijk is.

2. De meubels zijn te kwetsbaar om in het geheel te verhuizen
Sommige meubels passen wel in het geheel naar buiten en/of naar binnen, maar zijn hier te kwetsbaar voor. U kunt hierbij denken aan antieke kasten en vitrinekasten. Maar ook kasten die niet helemaal stevig zijn kunt u beter uit elkaar halen.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Meubels die meestal gedemonteerd moeten worden” use_theme_fonts=”yes” el_class=”title”][vc_column_text]De volgende meubels moeten in bijna alle gevallen gedemonteerd worden:

  • Bedden, zowel éénpersoonsbedden als tweepersoonsbedden
  • Garderobekasten (met uitzondering van smalle elementen van maximaal 2 meter hoog, deze kunnen soms in elkaar blijven)
  • Brede en/of hoge ladekasten en commodes
  • Bureau’s, met uitzondering van kinderbureau’s
  • Banken en slaapbanken die op een etage staan of komen te staan

Kijk altijd goed naar de draai die gemaakt moet worden vanuit de hal naar de woonkamer. Zeker bij oudere woningen, kan deze draai krap zijn. Soms kunnen grote meubelstukken ook via de achtertuin de woning in of uit. Wanneer dit niet kan, en er sprake is van een lastige bocht vanaf de hal naar de woonkamer, moeten soms de volgende meubels uit elkaar:

  • Eettafels
  • Banken (soms is het demonteren van de poten voldoende)

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Houdt altijd rekening met de volgende zaken” use_theme_fonts=”yes” el_class=”title”][vc_column_text]

  • Zorg dat alle meubelstukken gedemonteerd zijn voordat ons verhuisteam arriveert.
  • Heeft u ervoor gekozen de demontage zelf uit te voeren, maar gaat dit toch niet (tijdig) lukken? Wij kunnen u hiermee alsnog van dienst zijn. Neem hiervoor tijdig contact op met uw verhuisadviseur.
  • Maak vooraf foto’s van de meubels voor uzelf.
  • Merk de onderdelen, zodat u makkelijk kunt zien hoe alles in elkaar zat.
  • Wanneer u meubels demonteert, zorg dat dat alle meubeldelen vrij zijn van schroeven, spijkers, deuveltjes, handvatten of andere uitstekende delen. Deze kunnen beschadigingen veroorzaken als de meubeldelen tegen elkaar aan staan. Alle delen moeten dus “glad” klaar staan op de verhuisdag.
  • Zorg dat u alle losse kleine onderdelen zoals schroeven goed bij elkaar houdt in bijvoorbeeld een plastic zakje.
  • Bundel zaken als plinten en roedes zoveel mogelijk.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]