Tips en adviezen voor uw internationale verhuizing

17-02-2021

Verhuizen naar het buitenland wordt steeds populairder onder de Nederlandse bevolking, volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. U ziet uzelf al helemaal zitten op uw veranda aan de Spaanse costa, uw balkon met uitzicht op het Gardameer, of in uw appartement midden in het centrum van Parijs! Emigreren is een flinke stap die niet voor vele is weggelegd. Dat is meer dan begrijpelijk, want uw eigen land verlaten om een nieuw leven te beginnen in het buitenland is een flinke onderneming. Velen kiezen er in de eerste instantie voor om deze verhuizing zelf uit te voeren maar weten niet waar ze moeten beginnen. Verhuizen is op zichzelf al behoorlijk stressvol, laat staan een verhuizing naar het buitenland. Hieronder zijn enkele tips en adviezen te lezen voor een dergelijke verhuizing die u hopelijk een stap verder in de goede richting geeft.

Verhuizing buitenland

1. Oomen Verhuizers als partner naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland is een complexe aangelegenheid: de grensformaliteiten, het verpakken, het verzekeren, mogelijk het vervoer per schip. Op al deze punten kunt u op onze ervaring rekenen. Voordat we de verhuizing organiseren en plannen, bezoeken wij u eerst thuis of om uw wensen te bespreken. Gezien de huidige omstandigheden is het voor u uiteraard mogelijk om te kiezen voor een videogesprek. Als u kiest voor een internationale verhuizing, kies er dan voor om dit door Oomen Verhuizers zorgeloos uit handen te laten nemen. Wilt u meer informatie over een verhuizing naar het buitenland, vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of bel ons gerust voor oriënterend gesprek op telefoonnummer 088 321 99 00.

2.Wees op tijd met al uw aanvragen

Een verhuizing  neemt op zichzelf al veel tijd in beslag, laat staan wanneer u internationaal verhuist. Begin daarom ook op tijd! Vraag daarom ook geheel vrijblijvend een offerte bij  ons aan en ga in gesprek met onze internationale verhuisspecialist. Onze specialist neemt persoonlijk contact met u opnemen en zal vanaf het eerste momenten uw persoonlijke begeleider zijn en u door het gehele proces leiden. 

Accountmanager

3. Visum, documenten en vergunningen controleren

Wanneer u naar het buitenland verhuist, komen daar natuurlijk veel documenten en de geldigheid daarvan bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan uw visum (indien nodig), uw rijbewijs, uw verzekeringen en dergelijke vergunningen. Een paar van deze zorgen kunnen wij u uit handen nemen. Formaliteiten zoals internationale vrachtbrieven, invoerrechten, tolgelden, douanedocumenten, etc. Deze formaliteiten verzorgen wij voor u als onderdeel van uw verhuizing. Wij beschikken over een eigen expert op het gebied van invoerrechten, douaneformaliteiten, vrijstellingen, etc. Controleer daarentegen wel uw persoonlijke (reis)documenten en neem deze samen met uw andere vergunningen/documenten mee in uw handbagage. 

4. Weest kritisch bij het inpakken

Bij Oomen Verhuizers spreken we uit ervaring als wij zeggen dat de meeste mensen erg gehecht zijn aan hun spullen. Wij zien bij onze verhuizingen dat de meeste van onze klanten weinig spullen achterlaten en er vrij veel onnodige spullen mee gaan naar hun nieuwe woning. Wij raden u aan kritisch te kijken naar de spullen die u mee wilt nemen, dit voorkomt een hoop bijkomende stress en kan financieel gunstig voor u uitpakken.

Paspoort
Verhuizing

5. Vervoer uw belangrijke eigendommen in een koffer

Net zoals het inpakken van al uw belangrijke documenten in uw handbagage, is het belangrijk dat u uw persoonlijke bagage zorgvuldig inpakt. Wanneer u naar het buitenland bent verhuist duurt het altijd nog even voordat uw inboedel en andere spullen zijn verscheept. Daarom is het van belang dat u goed oplet bij het inpakken van uw persoonlijke spullen. Het zou natuurlijk zonde zijn als u bent verhuist en de spullen die u op dagelijkse basis gebruikt nog in de containers zitten die pas over een paar weken aankomen. 

Koffer
Mobiele opslag

6. Het achterlaten van uw spullen

Het achterlaten van spullen waaraan u gehecht bent kan een moeilijke keuze zijn. Wij bij Oomen Verhuizers begrijpen dat en wijzen u op enkele tips op uw spullen met een goed gevoel achter te laten. 

  1. Doneer uw spullen aan een goed doel of de kringloopwinkel. Dit is een mooie manier om uw spullen een tweede leven te geven. En daarnaast gaan uw spullen naar de mensen die het het hardst nodig hebben.
  2. Wanneer u voor een korte of lange periode verhuist naar het buitenland en in de toekomst van plan bent om terug te keren naar Nederland, is het opslaan van uw spullen een voordelige optie. Voor een relatief laag bedrag kunt u uw waardevolle spullen die niet mee kunnen/hoeven naar het buitenland opslaan in onze opslag. Ga voor meer informatie naar www.oomenopslag.nl 
  3. Misschien heeft u familie of goede vrienden die interesse hebben in de spullen die u niet meeneemt bij uw verhuizing. Dan weet u tenminste zeker dat uw spullen waaraan u zo gehecht bent op een goede plek terecht komen.
  4. Er blijft altijd de optie om via een platform als Marktplaats afstand te doen van uw spullen, hier houd u vaak het nodige aan over om te kunnen investeren in nieuwe spullen.

7. Laat uw meubelen afleveren op uw nieuwe adres

Wanneer u nieuwe meubels koopt is er tegenwoordig vaak de mogelijkheid om die te laten bezorgen op uw nieuwe adres. Internationale woonwinkels hebben vaak filialen in diverse landen en geven u daarom ook de optie om uw gekochte meubels te laten bezorgen op uw nieuwe adres. Zorg er wel voor dat u zelf al verhuist bent naar uw nieuwe woning wanneer de nieuwe meubels worden bezorgd

8. Wat mag u meenemen wanneer u verhuisd naar het buitenland?

Andere landen betekenen ook vaak andere regels. Deze regeles hebben vaak ook betrekking tot het importeren van goederen en bijvoorbeeld huisdieren. Binnen de Europese Unie zijn de regels vrijwel hetzelfde. Maar wanneer u buiten de EU verhuist is het belangrijk dat u van tevoren goed checkt wat er wel of niet mee mag en of er voor bepaalde zaken vergunningen aangevraagd moeten worden.