Oomen Verhuizers logo
De verborgen pareltjes van Den Haag: de leukste woonwijken onthuld

De verborgen pareltjes van Den Haag: de leukste woonwijken onthuld

Ben je op zoek naar een nieuwe woonwijk in Den Haag, maar weet je niet waar te beginnen? Dan hebben wij het antwoord voor jou! Wij onthullen de verborgen pareltjes van Den Haag. Of je nu houdt van historische architectuur, bruisende straten vol met boetiekjes of groene oases om tot rust te komen, er is voor ieder wat wils. Dus bereid je voor om verrast te worden terwijl we jou meenemen op een reis door deze prachtige stadsdelen. Laten we samen ontdekken welke buurt bij jou past en waar jij binnenkort jouw droomhuis kunt vinden! En.. mocht je die gevonden hebben, hopen we natuurlijk dat je de hulp inschakelt van ons verhuisbedrijf Den Haag!

 

den haag verhuizen 6

Waarom Den Haag een geweldige stad is om te wonen

 

Den Haag, ook wel bekend als ‘s-Gravenhage, is de op twee na grootste stad van Nederland en heeft veel te bieden voor haar inwoners. Van historische gebouwen tot moderne kunst en cultuur, Den Haag is een stad die leeft en bruist. Maar wat maakt Den Haag nu echt een geweldige stad om te wonen? In deze introductie gaan we dieper in op alle redenen waarom Den Haag een toplocatie is om te wonen.

 

Allereerst staat Den Haag bekend als de politieke hoofdstad van Nederland. Hier vind je niet alleen het Binnenhof, waar de regering zetelt, maar ook vele internationale instellingen zoals het Internationaal Gerechtshof en Eurojust. Dit geeft de stad niet alleen een uniek karakter, maar zorgt ook voor veel werkgelegenheid en een diverse bevolkingssamenstelling.

 

Maar naast politiek heeft Den Haag ook op cultureel gebied veel te bieden. Zo vind je hier verschillende musea zoals het Mauritshuis, waar meesterwerken van Vermeer en Rembrandt te bewonderen zijn. Ook is er jaarlijks het beroemde festival Parkpop waar nationale en internationale artiesten optreden. Daarnaast staat Den Haag bekend om haar vele theaters en podia, waar je kunt genieten van een divers aanbod aan voorstellingen.

 

Een ander groot pluspunt van Den Haag is de ligging. De stad ligt namelijk direct aan de Noordzeekust, waardoor het strand altijd binnen handbereik is. In de zomer kun je hier heerlijk ontspannen en in de winter kun je uitwaaien tijdens een strandwandeling. Ook zijn er verschillende parken en groene plekken te vinden in de stad, waar je kunt genieten van de natuur en tot rust kunt komen.

 

Op het gebied van wonen heeft Den Haag voor ieder wat wils. Van historische grachtenpanden in het centrum tot moderne appartementen aan zee, er is een ruim aanbod aan huur- en koopwoningen. Daarnaast zijn er diverse gezellige wijken met elk hun eigen karakter, zoals Scheveningen met haar levendige boulevard en het hippe Zeeheldenkwartier.

 

De hipste woonwijken van Den Haag: Kijkduin, Scheveningen en Zeeheldenkwartier

 

Den Haag, de prachtige stad aan zee, staat bekend om haar statige gebouwen, historische bezienswaardigheden en bruisende centrum. Maar wist je dat deze stad ook een aantal hippe en trendy woonwijken heeft? In dit artikel nemen we je mee naar de hipste woonwijken van Den Haag: Kijkduin, Scheveningen en Zeeheldenkwartier.

 

Kijkduin is één van de meest geliefde badplaatsen in Nederland. Deze gezellige woonwijk ligt direct aan het strand en biedt een ontspannen sfeer met alle voorzieningen binnen handbereik. Het prachtige duingebied nodigt uit tot lange wandelingen of fietstochten langs de kust. Daarnaast vind je hier diverse trendy beach clubs en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes met uitzicht op zee. Ook voor winkelliefhebbers is Kijkduin een paradijs, met talloze boetiekjes, speciaalzaken en grote winkelcentra zoals De Savornin Lohmanplein.

 

Een andere populaire woonwijk in Den Haag is Scheveningen. Met haar iconische pier, boulevard vol terrasjes en het beroem de Kurhaus is dit dé plek waar stad en strand samenkomen. In Scheveningen vind je een mix van moderne nieuwbouw en karakteristieke oude panden, wat zorgt voor een unieke sfeer. Ook hier kun je heerlijk uitwaaien op het strand, surfen of genieten van de vele evenementen die hier het hele jaar door plaatsvinden.

 

Het Zeeheldenkwartier is misschien wel de hipste wijk van Den Haag. Deze voormalige volksbuurt is de laatste jaren uitgegroeid tot een bruisende en creatieve buurt met een eigen karakter. Hier vind je talloze trendy winkels, gezellige cafés en restaurants met een internationale keuken. Ook kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze wijk, met verschillende galerijen en ateliers. Het Zeeheldenkwartier is bovendien centraal gelegen en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

den haag verhuizen 4

Het historische centrum: Archipelbuurt, Willemspark en het Hofkwartier

 

Het historische centrum van Den Haag is een parel van de stad die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen en zelfs door sommige inwoners. Het omvat drie prachtige woonwijken, namelijk de Archipelbuurt, Willemspark en het Hofkwartier. Elk van deze wijken heeft zijn eigen unieke charme en geschiedenis, waardoor ze stuk voor stuk een bezoekje waard zijn.

 

De Archipelbuurt is gelegen tussen het Vredespaleis en het Scheveningse Bosjes. Deze statige wijk werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd en staat bekend om haar prachtige herenhuizen met imposante gevels. Hier vind je ook veel groen, zoals mooie parken en tuinen, wat zorgt voor een rustgevende sfeer in de buurt. In de Archipelbuurt vind je ook vele ambassades, wat bijdraagt aan de internationale uitstraling van deze wijk.

 

Willemspark is een chique buurt die grenst aan de bekende winkelstraat Frederik Hendriklaan. Deze wijk bestaat voornamelijk uit monumentale panden uit de 19e eeuw en biedt een mix van statigheid en gezelligheid. Hier vind je ook het Vredespaleis, dat een belangrijk symbool is van Den Haag als internationale stad van vrede en recht.

 

Het Hofkwartier is het oudste deel van Den Haag en staat bekend om haar smalle straatjes, gezellige pleinen en vele winkels en restaurants. Het is de ideale plek om te wandelen en te genieten van een kopje koffie op een terrasje. Hier vind je ook het Binnenhof, waar de Nederlandse regering zetelt en waar je een kijkje kunt nemen in de Eerste en Tweede Kamer.

 

Opkomende wijken: Schilderswijk, Transvaal en Laakkwartier

 

De stad Den Haag staat bekend om haar prachtige historische binnenstad en chique wijken zoals het Statenkwartier en het Benoordenhout. Maar naast deze bekende plekken, zijn er ook opkomende wijken die steeds meer in populariteit toenemen: de Schilderswijk, Transvaal en Laakkwartier.

 

De Schilderswijk is een multiculturele wijk met een rijke geschiedenis. Vroeger was dit de thuisbasis van vele kunstenaars en schilders, wat nog steeds terug te zien is in de straatnamen. Tegenwoordig is het een bruisende wijk met diverse culturen die samenleven. Hier vind je talloze authentieke winkeltjes, kleurrijke markten en gezellige eettentjes waar je kunt genieten van heerlijke internationale gerechten. Daarnaast heeft de Schilderswijk ook prachtige groene parken, zoals het Huijgenspark en het Westerpark, waar je kunt ontspannen of sporten.

 

Een andere opkomende wijk is Transvaal, gelegen aan de oostkant van Den Haag. Deze wijk kenmerkt zich door haar diversiteit aan architectuur; van statige herenhuizen tot moderne nieuwbouwwoningen. De wijk is de laatste jaren flink vernieuwd en er zijn veel leuke hotspots te vinden, zoals hippe lunchtentjes en gezellige koffiebarretjes. Ook vind je hier verschillende culturele instellingen, zoals het Museum voor Communicatie en het Haags Historisch Museum.

 

Het Laakkwartier is een levendige wijk met een mix van jonge gezinnen, studenten en ouderen. De wijk wordt steeds populairder vanwege haar betaalbare woningen en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. In het hart van de wijk bevindt zich de Weimarstraat, een levendige winkelstraat met diverse winkels, restaurants en cafés. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd in deze buurt, zoals festivals en markten.

 

Meer weten over Den Haag? Lees dan ook:

Ik ben Frans, 62 jaar oud en woon in Hilversum. Ik werk al 8 jaar met veel plezier bij Oomen Verhuizers in de rol van Chief Financial Officer (CFO). In deze functie houd ik me bezig met diverse aspecten van personeelszaken, finance, risk en kwaliteit. Daarnaast vind ik het leuk om mijn expertise op het gebied van Verhuizen met jullie te delen in mijn blogs.

Gerelateerde berichten