Oomen Verhuizers logo
Wonen in Den Haag? Wij vertellen je waarom!

Wonen in Den Haag? Wij vertellen je waarom!

Den Haag, de stad van koninklijke allure, historische charme en bruisende energie. Het is geen wonder dat de telefoon van ons verhuisbedrijf Den Haag en opslagruimte huren Den Haag roodgloeiend staat. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om hier te gaan wonen.

 

Of je nu een expat bent die op zoek is naar een nieuwe thuisbasis of een geboren Hagenaar die simpelweg verliefd is op zijn eigen stad, Den Haag heeft voor iedereen iets te bieden. Bereid je voor op prachtige stranden, culturele schatten en eindeloze mogelijkheden om te genieten van al het moois dat deze bijzondere stad te bieden heeft!

Wat maakt Den Haag zo populair?

 

Den Haag, ook wel bekend als ‘s-Gravenhage, is een bruisende stad aan de Nederlandse kust die veel te bieden heeft. Het is niet alleen de politieke hoofdstad van Nederland, maar ook een populaire woonbestemming voor zowel lokale inwoners als expats.

Allereerst heeft Den Haag een rijke geschiedenis en cultuur. Als voormalige residentie van de Nederlandse koninklijke familie en het centrum van de regering, heeft de stad indrukwekkende architectuur en historische bezienswaardigheden zoals Paleis Noordeinde en Binnenhof. Daarnaast zijn er talloze musea, theaters en kunstgalerijen die ervoor zorgen dat er altijd iets interessants te ontdekken valt in Den Haag.

 

Mooie stad achter de duinen

Den Haag is een stad die bekend staat om zijn prachtige ligging aan de kust. Deze unieke locatie is slechts één van de vele redenen waarom wonen in Den Haag zo’n geweldige keuze is.

 

Den Haag heeft een prachtige ligging aan de kust. Met maar liefst 11 kilometer aan strand, biedt Den Haag volop mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Of je nu graag wandelt, fietst, zwemt of gewoon lekker wilt genieten van de zon, hier kan het allemaal.

 

Het meest bekende strand van Den Haag is Scheveningen. Dit populaire strand trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en heeft dan ook veel te bieden. Zo kun je er niet alleen heerlijk zonnen en zwemmen, maar ook surfen, kitesurfen en beachvolleyballen. Daarnaast zijn er talloze gezellige strandtentjes waar je kunt genieten van een hapje en drankje met uitzicht op zee.

 

den haag verhuizen 3

Cultuur en geschiedenis in overvloed

Den Haag is een stad met een rijke geschiedenis en diverse culturele invloeden, wat het een geweldige plek maakt om te wonen. Hieronder vind je meer informatie over de redenen waarom cultuur en geschiedenis in overvloed aanwezig zijn in Den Haag.

 

Als je door Den Haag loopt, zul je op elke hoek van de straat wel iets historisch tegenkomen. Van prachtige oude gebouwen tot monumentale paleizen, deze stad ademt geschiedenis. Een van de bekendste bezienswaardigheden is Paleis Noordeinde, waar koning Willem-Alexander werkt en woont. Ook het Binnenhof, waar de Nederlandse regering gevestigd is, is zeker een bezoekje waard.

 

Den Haag heeft meer dan 30 verschillende musea die allemaal iets unieks te bieden hebben op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. Het Mauritshuis bijvoorbeeld, staat bekend om zijn collectie Hollandse meesterwerken uit de Gouden Eeuw zoals ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer. Maar ook voor moderne kunst ben je hier aan het juiste adres bij het Gemeentemuseum Den Haag, met werken van onder andere Piet Mondriaan en Salvador Dalí.

 

De stad is ook de thuisbasis van verschillende internationale gerechtshoven en organisaties zoals het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en Europol. Dit maakt Den Haag een belangrijke speler op het gebied van internationale politiek en recht.

 

Een bruisend centrum met winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden

Den Haag is een bruisende stad met een levendig centrum. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom het wonen in Den Haag zo’n geweldige keuze is. Het stadscentrum biedt namelijk voor ieder wat wils: van winkels en restaurants tot uitgaansgelegenheden.

 

Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Den Haag. De stad heeft een divers aanbod aan winkels, variërend van grote warenhuizen tot kleine boetiekjes. In de gezellige straatjes rondom het Binnenhof vind je exclusieve modezaken en designerwinkels. Voor dagelijkse boodschappen kun je terecht op de vele markten die verspreid zijn over de stad, zoals de bekende Haagse Markt op het Hobbemaplein.

 

Naast winkelen heeft Den Haag ook veel te bieden op culinair gebied. Het centrum barst van de gezellige cafés, restaurants en terrassen waar je kunt genieten van heerlijke gerechten uit alle windstreken. Van traditionele Nederlandse kost tot exotische specialiteiten, in Den Haag vind je het allemaal.

 

Maar ook voor een avondje uit hoef je niet ver te zoeken in deze bruisende stad. Het centrum kent tallo ze bars, clubs en theaters waar je kunt genieten van muziek, theater, dans en film. Daarnaast worden er regelmatig evenementen en festivals georganiseerd in de binnenstad, zoals het Haags UIT Festival en het jaarlijkse Zeeheldenfestival.

 

Kortom, het centrum van Den Haag is een dynamische plek waar altijd iets te beleven valt. Of je nu wilt winkelen, uit eten gaan of een avondje uit wilt, in Den Haag vind je alles wat je nodig hebt op loopafstand.

 

den haag verhuizen 1

 

Groene parken en natuur

Den Haag is een stad die bekend staat om haar vele groene parken en mooie natuur. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom het wonen in Den Haag zo aantrekkelijk is. In deze content sectie zullen we uitleggen waarom.

 

Allereerst heeft Den Haag meer dan 111 parken verspreid over de hele stad, wat betekent dat er altijd wel een groene oase bij jou in de buurt te vinden is. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of juist actief bezig wilt zijn, er is voor ieder wat wils. De meeste parken hebben ook speciale faciliteiten zoals speeltuinen, sportvelden en zelfs picknicktafels, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen met kinderen.

 

Een van de bekendste parken in Den Haag is het prachtige Westbroekpark, ook wel bekend als ‘de rozentuin van Europa’. Hier vind je meer dan 20.000 verschillende soorten rozen uit alle delen van de wereld. Het park is vooral populair tijdens de zomermaanden wanneer alle bloemen in volle bloei staan en er verschillende evenementen worden georganiseerd, zoals het jaarlijkse Rosarium Festival.

 

Meer weten over Den Haag? Lees dan ook:

 

Ik ben Frans, 62 jaar oud en woon in Hilversum. Ik werk al 8 jaar met veel plezier bij Oomen Verhuizers in de rol van Chief Financial Officer (CFO). In deze functie houd ik me bezig met diverse aspecten van personeelszaken, finance, risk en kwaliteit. Daarnaast vind ik het leuk om mijn expertise op het gebied van Verhuizen met jullie te delen in mijn blogs.

Gerelateerde berichten