Wasmachine verhuizen

12-10-2021

Staat er een verhuizing op de planning? De meeste spullen kunt u zonder al teveel gedoe verhuizen. Verhuisdozen stopt u vol met de kleine spullen en de meeste grote meubels schuift u zo de verhuiswagen in. Een wasmachine verhuizen is een ander verhaal. Dit gaat iets minder makkelijk en er zijn een aantal dingen waar u om moet denken. Een wasmachine is namelijk erg zwaar en niet zo makkelijk vast te houden. Het is daarnaast belangrijk dat u ervoor zorgt dat er geen water meer in de wasmachine zit. Ook moet u ervoor zorgen dat de trommel vast zit, om te voorkomen dat de wasmachine kapot gaat tijdens de verhuizing. Een wasmachine verhuizen heeft dus iets meer planning nodig als u wilt dat deze heelhuids op uw nieuwe bestemming aankomt. Benieuwd naar onze tips voor een zorgeloze verhuizing van uw wasmachine? We vertellen u er graag meer over. 

Koppel op tijd uw wasmachine af

Haal allereerst een eventuele wasmachine ombouw weg. Koppel vervolgens de dag voor uw verhuizing de wasmachine al af. De wateraansluiting heeft namelijk even nodig om helemaal leeg te lopen. Draai de waterkraan dicht en koppel hierna de aanvoerslang bij de waterkraan los. Verwijder ook de afvoerslang. Houd bij beide stappen een emmer en eventueel een handdoek in de aanslag omdat de slang nog vol met water kan zitten. 

Leg ook een handdoek bij het filter aan de voorkant van uw wasmachine. Ook hier kan nog een restje water zitten. Zet eventueel de wasautomaat op een verhoging zodat u deze een beetje kunt kantelen. Open langzaam het filter en laat het water eruit lopen. Vergeet deze stappen niet, want als er water in de wasmachine blijft zitten hebt u kans dat deze leegloopt tijdens de verhuizing waardoor al uw spullen nat worden. Een wasmachine gevuld met water is bovendien zomaar een paar kilo zwaarder en dat wilt u natuurlijk voorkomen want het sjouwen van een lege wasmachine is al zwaar genoeg. 

Bescherm (de onderdelen van) uw wasmachine

Siemens, Bosch of Miele wasmachine verhuizen? Om welk merk het ook gaat, het is belangrijk het apparaat goed te beschermen. Als de trommel teveel heen en weer schudt tijdens transport, dan is het mogelijk dat de wasmachine beschadigt raakt. Het is dus erg belangrijk om de trommel goed vast te zetten. Elke wasmachine wordt met speciale bouten of beugels geleverd waarmee u de trommel kunt vastzetten. Deze bouten of beugels houden de trommel tijdens transport op hun plek. In de handleiding van uw wasautomaat staat beschreven waar u de transportbouten vast zet. Bent u deze kwijt? Dan kunt u de wasmachine beschermen door de bovenkant van de wasmachine eraf te schroeven en de open ruimte te vullen met kussens of handdoeken. Ook dit zorgt ervoor dat de trommel niet teveel heen en weer schudt. Daarnaast kunt u het apparaat met een verhuisdeken omwikkelen om te voorkomen dat deze beschadigingen oploopt. Tot slot kunt u eventueel de aanvoerslang aan de wasmachine vastplakken met het uiteinde omhoog. Als er toch nog wat water in achter is gebleven, dan loopt dit er tijdens de verhuizing in ieder geval niet uit.

Til de wasmachine rechtop

Is de wasmachine er helemaal klaar voor? Dan kan het sjouwen beginnen. Als deze op de begane grond staat hebt u geluk. Een wasmachine verhuizen trap af is een grotere uitdaging. Een wasmachine is erg zwaar en niet makkelijk vast te houden. Een wasmachine verhuizen is dus ook wel echt een klusje voor twee personen. Met twee personen kunt u het gewicht verdelen, dit is veel veiliger. Er zijn daarnaast verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar voor het verhuizen van uw wasmachine. Denk hierbij aan een traploper, steekkar of transportzak. 

U moet altijd rechtop een wasmachine verhuizen. Een klein beetje kantelen is prima, maar houd hem zeker niet horizontaal. Rechtop verhuizen houdt de trommel stabiel en zorgt ervoor dat er op de leidingen geen druk komt. Wilt u de wasmachine niet laten verhuizen, maar vindt u het toch ook te zwaar om dit zelf te doen? Dan is het eventueel mogelijk om de wasmachine iets lichter te maken. Elke wasmachine is namelijk voorzien van betonnen gewichten. Wanneer u de achter- of bovenkant van de wasmachine verwijdert is het mogelijk om deze gewichten eruit te halen. Het sjo

De wasmachine vervoeren

 

Hebt u de wasautomaat uw woning uit gekregen? Schuif hem dan voorzichtig in de verhuiswagen/het transport busje. Ook hierbij is het belangrijk om het apparaat rechtop te houden. Als u de wasmachine plat neerlegt is het mogelijk dat kabels en leidingen platgedrukt worden en vervolgens beschadigen. Staat hij rechtop? Dan is het belangrijk om de wasmachine goed vast te zetten om te voorkomen dat deze tijdens het rijden verschuift. 

 

Wasmachine opnieuw aansluiten

Is het verhuizen van de wasmachine gelukt en staat deze in uw nieuwe woning? Dan moet u het apparaat nog even aansluiten voordat u er gebruik van kunt maken. Het is allereerst erg belangrijk om de speciale beugels of bouten voor transport weer te verwijderen. Doet u dit niet en zet u de wasmachine weer aan? Dan wil de trommel gaan draaien om te wassen. De bouten zitten echter nog vast en blokkeren de trommel waardoor deze zichzelf kapot draait door de druk. Dat wilt u natuurlijk voorkomen! Transportbouten verwijderd? Zet dan nog even de wasmachine waterpas als u geluidshinder wilt voorkomen. Tot slot nog even de wasmachine aansluiten op stroom en water, eventueel een wasmachine ombouw plaatsen en u bent klaar om te gaan wassen!

Wasmachine verhuizen
Wasmachine verhuizen

Wasmachine laten verhuizen

Een wasmachine is erg lomp en zwaar. Een gemiddelde wasmachine weegt tussen de 65 en 80 kilo. Een wasmachine verhuizen trap is dus geen pretje wanneer u dit niet gewend bent. Het is bovendien belangrijk om het apparaat goed te beschermen als u wilt dat deze heelhuids in uw nieuwe woning aankomt. Ziet u zelf een wasmachine verhuizen niet helemaal zitten? Dat snappen wij helemaal. Gelukkig is uw wasmachine laten verhuizen ook een optie. U bent hiervoor bij ons aan het juiste adres. Wij hebben veel ervaring met het verhuizen van wasmachines. U hoeft zich nergens zorgen over te maken! Wij zorgen ervoor dat uw wasautomaat veilig op de plaats van bestemming aankomt, zodat u hier weer met een gerust hart wasjes kunt draaien. 

Verhuiswagen